Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Αγχωτική νίκη

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 87-84 τη Στεφανέλ μετατρέποντας σε ντέρμπι τον "περίπατο" του Α' μέρους

Τη γνωστή ιστορία διπλής προσωπικότητας "δρ Τζέκιλ και κος Χάιντ", θύμισε χθες ο Ολυμπιακός, που, παρουσιάζοντας δυο διαφορετικά πρόσωπα στην απόδοσή του, κατάφερε να νικήσει τη Στεφανέλ με 87-84. Ετσι οριστικοποίησε την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα, αλλά όμως προβλημάτισε για άλλη μια φορά με τη διακύμανση της απόδοσής του.

Οι "ερυθρόλευκοι" πραγματοποίησαν έξοχη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και ενώ φαινόταν ότι θα πετύχαιναν μια μεγάλη νίκη εντούτοις στην επανάληψη κατάφεραν να κάνουν το παιχνίδι θρίλερ.

Συγκεκριμένα οι "πρωταθλητές", αντιλαμβανόμενοι πλήρως την κρισιμότητα του αγώνα ξεκίνησαν πολύ δυνατά και αιφνιδιάσαντες τους Ιταλούς, φτάνοντας στα μισά τη διαφορά στους 7 πόντους 27-20. Με ηγέτη τον Ντράγκαν Τάρλατς, αλλά και τον Ρίβερς, που ξαναβρήκε το χαμένο εαυτό συνέχισε το επιθετικό κρεσέντο φτάνοντας στο ημίχρονο τη διαφορά στους 13 πόντους 51-39.

Παρ' όλα αυτά όμως όσοι περίμεναν να δουν ένα ανάλογο Β μέρος με τον Ολυμπιακό να κάνει ό,τι θέλει στον αγώνα διαψεύστηκαν παταγωδώς. Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς θυμήθηκαν το κακό τους εαυτό. Οι Ιταλοί της Στεφανέλ με αντεπίθεση διαρκείας κατάφεραν να κάνουν ένα σερί 16-4 και να προηγηθούν με 56-55. Με τους ψηλούς Φασούλα Τάρλατς και Βελπ φορτωμένους με φάουλ οι Φούτσκα και Κιντ έκαναν περίπατο κάτω από το "ερυθρόλευκο" καλάθι. Ομως, σε αυτό το σημείο ήταν η ώρα του Γιώργου Σιγάλα να δηλώσει "παρών". Ο διεθνής παίκτης κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι ιδιαίτερα στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, όπου το σκορ πήγαινε πόντο πόντο. Πιο ψύχραιμοι οι Πειραιώτες κατάφεραν να επικρατήσουν απέναντι στους Ιταλούς που διαμαρτύρονται για φάουλ στο τελευταίο άστοχο σουτ που επιχείρησε ο Μπόουι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σιγάλας 15, Γκρέι 5, Νάκιτς 7, Φασούλας 7, Τόμιτς 4, Τάρλατς 22, Βελπ 2, Ζεβροσένκο, Ρίβερς 25.

ΣΤΕΦΑΝΕΛ: Πορταλούπι 12, Φούτσκα 20, Ντε Πολ 13, Κιντ 17, Σπαγκάρο 12, Κανταρέλο, Μπόουι 11.

Δώρο από τη Γαλλία δέχτηκε χτες ο Ολυμπιακός, αφού η νίκη της Σαρλερουά επί της Μακαμπί με 90-82 δίνει το δικαίωμα στους "ερυθρόλευκους" να ελπίζουν ακόμα και σε δεύτερη θέση στον όμιλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ