Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Παιχνίδια έντασης

Νέα όξυνση ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" καταγγέλλουν την ΕΠΟ και ζητούν την τιμωρία της Ενωσης. Μηνύσεις από Αλεξανδρή - Μπουρουτζίκα. Απειλεί τον Μπάγεβιτς ο Τροχανάς

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε χτες η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της ΑΕΚ και έτσι ο επαναληπτικός παίρνει πλέον διαστάσεις... εμφυλίου. Μετά τη μήνυση που κατέθεσαν ο Αλέκος Αλεξανδρής εναντίον του γιου του φυσιοθεραπευτή της ΑΕΚ Νίκου Πανταζή και ο Δημήτρης Μπουρουτζίκας κατά αγνώστων, με μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε η πειραϊκή ομάδα καταφέρεται σε βάρος της επίσημης ΑΕΚ: "Αποδεικνύουν ότι η σημερινή Διοίκησή της είναι ανάξια της ιστορίας της. Με τέτοια νοοτροπία δε διοικούνται ούτε συνοικιακά σωματεία. Η ΑΕΚ επέλεξε τη βία για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό του Μπάγεβιτς. Βία στον αγωνιστικό χώρο κατά των ποδοσφαιριστών μας και του διαιτητή, στα αποδυτήρια κατά των μελών της αποστολής. Βία από τις εξέδρες με κανιβαλικές ενέργειες κατά των παικτών, των διαιτητών και της αποστολής, από παίκτες, παράγοντες, ύποπτα στοιχεία και μερίδα οπαδών που δεν πρόκειται να την αφήσουμε ατιμώρητη".

Η ανακοίνωση καταγγέλλει τα γεγονότα "προς κάθε αρμόδια αρχή" και ρίχνει ευθύνες στην ΕΠΟ: "Καταγγέλλουμε την ΕΠΟ, ως διοργανώτρια αρχή, που δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να προστατεύσει τον ημιτελικό από την ασυδοσία της γηπεδούχου. Περιμένουμε την παραδειγματική τιμωρία αυτών που σπίλωσαν το ποδόσφαιρο". Καταλήγοντας "μαλακώνει" η ανακοίνωση: "Ο Ολυμπιακός θα αποδείξει την άβυσσο που χωρίζει τα δυο σωματεία με τη συμπεριφορά του στο Στάδιο Καραϊσκάκη". Μακάρι...

ΑΕΚ: Μένεα κατά Μπάγεβιτς

Πνέουν μένεα κατά του Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ. Οπως υποστηρίζουν, η συμπεριφορά του στ' αποδυτήρια ήταν χείριστη. Τους... έλουσε με πολλά "γαλλικά" και με μίσος απειλούσε πως τους περιμένει στο Καραϊσκάκη για τα σχετικά... Παίχτες του δικεφάλου που δήλωσαν παρόντες στο γεγονός εξέφραζαν αηδία και αγανάκτηση, ενώ ο Μ. Τροχανάς προτίθεται να μηνύσει τον ελληνοποιημένο τεχνικό.

Τα περί τρομοκρατίας έγιναν αποδεκτά με μειδιάματα. Οι "κιτρινόμαυροι" τ' αρνούνται και θεωρούν πως είναι "εκ του πονηρού". Ο Στρ. Γιδόπουλος σχολίασε: "Δεν είμαστε "Κατίνες". Παίξαμε μπάλα στο γήπεδο και δείξαμε ποιος είναι καλύτερος. Στο πρωτάθλημα χάσανε γιατί τους έφταιγε η βροχή, χθες (σσ προχτές) γιατί τους βρίζαμε. Οταν χάσουν στο Καραϊσκάκη θα πουν ότι χιόνιζε".

Από την πλευρά του ο Π. Ραβούσης και οι ποδοσφαιριστές με ειρωνικά χαμόγελα παρέπεμπαν κάθε ενδιαφερόμενο στους αγώνες που έγιναν στο Καραϊσκάκη "με τα τσιμέντα και τη βροχή από πέτρες". Ο 42χρονος τεχνικός θυμήθηκε μάλιστα πως πριν από 2 χρόνια "στο γήπεδο αυτό μου έσπασαν το κεφάλι. Τι άλλο να πω. Κάποιοι αποπροσανατολίζουν τον κόσμο και προσπαθούν να υποβαθμίσουν την επιτυχία της ομάδας, η οποία ήταν πολύ μεγάλη κάτω από τις συνθήκες που έγινε".

  • Ο παρατηρητής Δ. Ναούμ, σύμφωνα με πληροφορίες, παραπέμπει τον διαιτητή του ντέρμπι Σπ. Παπαδάκο, αφού στον πειθαρχικό έλεγχο τον βαθμολόγησε με 5.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ