Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Προστατέψτε την περιουσία των ταμείων"

Η "κλοπή" των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, που ξεπερνούν τα 3 τρισ. δραχμές, είναι ο σκοπός της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ.

"Οι αντιδράσεις κοινωνικών, πολιτικών και άλλων παραγόντων - τονίζεται στην ανακοίνωση - υποχρέωσαν την κυβέρνηση να τροποποιήσει τους αρχικούς χειρισμούς του θέματος στη Βουλή, χωρίς όμως και την ουσία του προβλήματος". Η Ομοσπονδία ζητά την άμεση απόσυρση της τροπολογίας και την ανάθεση της διαχείρισης της περιουσίας κάθε ταμείου "σε αιρετούς εκπροσώπους στα διοικητικά συμβούλιά τους".

Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας ζητά και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων,ο οποίος σημειώνει πως οι αρμόδιοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να μην προκαλούν με τις απερίσκεπτες ενέργειές τους κοινωνικές αναταραχές.

Να αποσυρθεί αμέσως η τροπολογία απαιτεί και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών,τονίζοντας ότι η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων είναι περιουσία των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ