Πέμπτη 20 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
"Οχι" στα τοπικά σύμφωνα

Ως "ένα ακόμα αντεργατικό βήμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της αντεργατικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης", χαρακτηρίζει το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου τα λεγόμενα "τοπικά σύμφωνα απασχόλησης" και καλεί τα σωματεία και τη ΓΣΕΕ "να αντιταχθούν και αυτοί στις αντεργατικές αυτές ρυθμίσεις".

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την προσπάθεια να εφαρμοστούν σε εφτά περιοχές τα σύμφωνα, τα οποία κύριο στόχο έχουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την εφαρμογή της μερικής απασχόλησης και των "ευέλικτων" μορφών εργασίας, στη βάση των κατευθύνσεων της "Λευκής Βίβλου"".

Το ΕΚ Αγρινίου καλεί τους εργαζόμενους "σε συσπείρωση και αγώνα για να μην περάσει η αντεργατική πολιτική και να επιβάλλουμε μιαν άλλη που θα δίνει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα και την ανεργία, με παραγωγικές επενδύσεις και όχι με παροχές στην οικονομική ολιγαρχία. Να επιβάλλουμε πολιτική που θα έρχεται σε αντίθεση μ' αυτή των ελληνικών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε κατεύθυνση αντιμονοπωλιακή και προς όφελος των εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ