Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
μικραΜΕΓΑΛΑ

ΔΙΔΑΚΤΡΑ: Την αντίδρασή του για την τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία επιβάλλεται πλαφόν στα δίδακτρα των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων με αναδρομική ισχύ, μεταξύ αυτών και στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών. Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι τα φροντιστήρια του χώρου στην πλειοψηφία τους δεν έχουν επιβάλει ούτως ή άλλως αυξήσεις μεγαλύτερες από το 7% που προβλέπει η ρύθμιση, αλλά εκφράζει την αντίθεσή του για την εξαίρεση από αυτή των φροντιστηρίων των ξένων πρεσβειών, τονίζοντας ότι συνιστά διακριτική μεταχείριση.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Το ιστορικό ξενοδοχείο "ΘΕΡΜΑΙ ΣΥΛΛΑ" στην Αιδηψό Εύβοιας, αγόρασε - έναντι 250 εκατ. δρχ. σύμφωνα με πληροφορίες - η εταιρία ΑΝΚΑΡ, που ανήκει στους επιχειρηματίες Α. και Ν. Καράτζιο (πρώην ιδιοκτήτες της αλυσίδας σούπερ μάρκετ ΦΑΡΜΑ ΤΕΤΡΑΣ) και Ι. Αναστασόπουλο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ: Τη γνωστή εταιρία παραγωγής και διάθεσης ειδών οικιακής κατανάλωσης SANITAS - SANITAS, εξαγόρασε ο όμιλος επιχειρήσεων "Σαράντη", που δραστηριοποιείται κυρίως στο χώρο των καλλυντικών. Η εξαγορασθείσα εταιρία κατέχει το ηγετικό μερίδιο στην αγορά του αλουμινόχαρτου. Το 1995 είχε τζίρο 3,9 δισ. δρχ. και καθαρά κέρδη 231 εκατ. δρχ., ενώ το 1996 ο τζίρος αναμένεται να ξεπεράσει τα 4,4 δισ. δρχ. και τα κέρδη τα 300 εκατ. δρχ. Με τη συμμετοχή της SANITAS στον όμιλο, η "Σαράντης" προσδοκά την ενίσχυση της παρουσίας της στο χώρο των καταναλωτικών προϊόντων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τη διαμεσολάβησή της στην έκδοση ομολογιακού δανείου στις ΗΠΑ από την εταιρία γαλακτοκομικών ΦΑΓΕ, συνολικού ύψους 120 εκατ. δολαρίων (περίπου 31,5 δισ. δρχ. ), ανακοίνωσε η CITIBANK. Το δάνειο έχει διάρκεια 10 ετών, χωρίς ενδιάμεση αποπληρωμή και με σταθερό ετήσιο επιτόκιο 9%. Οι ομολογίες του δανείου χαρακτηρίζονται ως υψηλής απόδοσης και αγοράστηκαν ήδη από θεσμικούς επενδυτές στην αμερικανική κεφαλαιαγορά. Η έκδοση του δανείου στις ΗΠΑ είναι η πρώτη που πραγματοποιείται από αμιγώς ελληνική εταιρία και η επιτυχία της αποτελεί προϊόν συλλογικής προσπάθειας της ΦΑΓΕ, της CITIBANK στην Ελλάδα και του παγκοσμίου δικτύου της τράπεζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ