Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΙ
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, όμορων νομών και νήσων του Αιγαίου

Την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της κινητοποίησης των επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων, εκφράζει η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομορων Νομών και Νήσων Αιγαίου η οποία, ειδικά σε ό,τι αφορά τις περιοχές που ανήκουν στη δύναμή της, τονίζει πως συμμετείχαν μαζικά στο εικοσιτετράωρο κλείσιμο. Ιδιαίτερα, σημειώνει την επιτυχία που σημειώθηκε στους εμπορικούς συλλόγους Αμαρουσίου, Νίκαιας, Ν. Ιωνίας, Περιστερίου, καθώς και όλους τους νησιωτικούς συλλόγους που πήραν μέρος στην κινητοποίηση με ανταπόκριση που έφτασε το 100%.

Ο εμπορικός κόσμος της χώρας, τονίζει η Ομοσπονδία, με τη συμμετοχή του κατέδειξε ότι τα προβλήματα είναι υπαρκτά και κρίσιμα και έστειλε στην κυβέρνηση δύο μηνύματα: πρώτον, ότι επιτέλους πρέπει να καταρτιστεί μία εθνική στρατηγική ανάπτυξης και αναβάθμισης του εμπορίου για να βγει από την κρίση που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, και δεύτερον, επειδή η υπομονή του εμπορικού κόσμου έχει φτάσει στα όριά της, η κυβέρνηση είναι καιρός να προβληματιστεί από την επιτυχία της κινητοποίησης αυτής και να μην αναγκάσει τον εμπορικό κόσμο να καταφεύγει μέσα στην αγωνία της επιβίωσής του σε εναλλακτικές μορφές κινητοποιήσεων, με στόχο τα κρατικά έσοδα.

Την ενίσχυση του αγωνιστικού φρονήματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για νέες κινητοποιήσεις τονίζει με ανακοίνωσή του και ο Εμπορικός Σύλλογος του Πειραιά. Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ έγιναν κατανοητά από τον ελληνικό λαό και η κραυγή αγωνίας για το βέβαιο μαρασμό και αφανισμό τους στάλθηκε και με την τελευταία κινητοποίηση προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς την κυβέρνηση που έχει και την ευθύνη της επίλυσής τους. Η χάραξη εθνικής στρατηγικής για τις ΜΜΕ, επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, είναι ιστορικής αναγκαιότητας για να αντιμετωπιστεί η βίαιη διείσδυση των πολυεθνικών εταιριών στη χώρα μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Επίσης, συγχαίρει τους εμπόρους που παρά τις συνεχείς αποπροσανατολιστικές παλινδρομήσεις πολλών συνδικαλιστών του χώρου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κλείνοντας τα μαγαζιά τους και τους βεβαιώνει ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν, γιατί ανταποκρίνονται όχι μόνο στις προσδοκίες των εμπόρων, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεσηκωμός, να αποσυρθεί το φορο-έκτρωμα! (2023-11-18 00:00:00.0)
Σήμερα η μέρα δράσης για την Υγεία και μέτρα στήριξης του εισοδήματος (2021-01-27 00:00:00.0)
Οχι στα 12ωρα της «Μαύρης Παρασκευής»! (2017-11-24 00:00:00.0)
Δεκάδες φορείς των ΕΒΕ δηλώνουν συμμετοχή στο "λουκέτο" (1995-03-29 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή στην αγωνιστική κινητοποίηση (1995-03-28 00:00:00.0)
Οι εκπτώσεις τελείωσαν, ζήτω οι εκπτώσεις (1995-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ