Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΚΑΝΔΑΛΟ Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ
"Στον αέρα" οι ποινές

Στον... αέρα βρίσκεται το σημαντικότερο σημείο (ποινές) του πορίσματος που κατάρτισε η εξεταστική επιτροπή της ΕΠΟ και αφορά τα καταγγελλόμενα στη Δ Εθνική. Χτες θιγόμενα σωματεία, μέσω δικηγόρων, αμφισβήτησαν το δικαίωμα της Ομοσπονδίας να τιμωρήσει, αλλά και την ορθότητα των κρίσεών της, τουλάχιστον από νομικής άποψης. Στο ΔΣ οι γνώμες διίστανται, αφού άλλοι συμπλέουν με την άποψη των θιγομένων που στηρίζεται κυρίως στους τύπους και άλλοι με την επιτροπή που εστιάζει στην ουσία. Οριστική απόφαση θα παρθεί στην επόμενη συνεδρίαση (Τετάρτη 12 μ.).

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, Μ. Γερμανάκος, ζήτησε να υπάρξει, για τα σημαντικά παιχνίδια, εναλλασσόμενος πίνακας με βάση διεθνείς διαιτητές. Απ' αυτόν (Θ' αλλάζει ανά 10-15 μέρες) θα κληρώνονται οι ρέφερι που θα σφυρίζουν και θεωρητικά θα είναι οι καλύτεροι. Επίσης πρότεινε ορισμό των παρατηρητών και για πρόεδρο της Επιτροπής Παρατηρητών τον Β. Μαζαράκη.

Τον υποβιβασμό της Προοδευτικής κατά μια κατηγορία, τη νέα περίοδο, ζήτησε η ΦΙΦΑ από την ΕΠΟ. Αιτία, η μη εξόφληση χρέους (4,5 εκατ. δρχ.) στον πρώην προπονητή της Μάρτιν Κουούζελα και την παγκόσμια συνομοσπονδία (1 εκατ. δρχ.). Η Ομοσπονδία θα ζητήσει από την ομάδα του Κορυδαλλού να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες, ώστε να μην τιμωρηθεί.

Παραβιάζοντας κάθε νόμο και κανόνα το ΔΣ επέτρεψε στα Γιάννενα να πάρουν με προθεσμία έξι δελτία, παρά το γεγονός ότι δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ