Παρασκευή 21 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Στα φαβορί η Αθήνα

Γνωστοποιήθηκαν οι κρίσεις της Επιτροπής Αξιολόγησης της ΔΟΕ

H Ρώμη, η Αθήνα και η Στοκχόλμη είναι τα φαβορί για να πάρουν το χρίσμα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης της ΔΟΕ, οι τρεις πόλεις παρουσίασαν τους καλύτερους φακέλους υποψηφιότητας και έδωσαν τις πειστικότερες απαντήσεις στα μέλη της. Η εκτίμηση της Επιτροπής Αξιολόγησης για την Αθήνα αναφέρει ότι η ελληνική πρωτεύουσα "προσφέρει ένα εξαιρετικό Ολυμπιακό αθλητικό κέντρο που απέχει 15 λεπτά από το Ολυμπιακό χωριό". Επιπλέον η επιτροπή θεωρεί "εξαιρετικό το γεγονός ότι το πολιτιστικό πρόγραμμα και η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία θα συνδυαστούν με ιστορικές και συμβολικούς τόπους στην Ελλάδα, γενέθλια χώρα του Ολυμπισμού".

Η επιτροπή αξιολόγησης πάντως "βαθμολόγησε" σαν πρώτη την υποψηφιότητα της Ρώμης που "ήταν πολύ καλά σχεδιασμένη και προετοιμασμένη με επαγγελματικό τρόπο". Ο πρόεδρος της επιτροπής πολιτών κατά της υποψηφιότητας της Ρώμης, Κριστιάνο Μπρουγκίτα, δήλωσε ότι τα στοιχεία του φακέλου της Ρώμης λένε ψέματα...

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εκτός από τις τρεις ευρωπαϊκές πόλεις στην επόμενη φάση αναμένεται να προκριθεί το Μπουένος Αϊρες που θεωρείται ως η καλύτερη υποψηφιότητα από τη Λατινική Αμερική (υπάρχουν ακόμα το Σαν Χουάν και το Ρίο). Ελπίδες για την επόμενη φάση έχει και το Κέιπ Τάουν, που όμως έχει υποχωρήσει καθώς εμφανίζεται στην εκτίμηση της επιτροπής με προβλήματα εγκληματικότητας.

Συνολικά οι υποψήφιες πόλεις είναι 11. Εκτός από τις προαναφερόμενες πόλεις υποψηφιότητα έχουν βάλει η Κων/πολη, η Σεβίλλη, η Λιλ και η Αγ. Πετρούπολη. Από τις 11 στον τελικό γύρο θα περάσουν οι 4 ή 5. Η επιλογή αυτή θα γίνει στις 7 Μάη ενώ η τελική επιλογή της διοργανώτριας πόλης θα γίνει στις αρχές Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ