Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Πορεία κατά του μεταναστευτικού νομοσχεδίου

ΠΑΡΙΣΙ.-

Με μια μεγάλη διαδήλωση, σήμερα, στο Παρίσι κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στον νέο μεταναστευτικό νόμο, ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί στο γαλλικό Κοινοβούλιο προς έγκριση την Τρίτη.

Ενώ πληθαίνουν οι αντιδράσεις από επωνύμους και ανωνύμους κατά του μεταναστευτικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να εγκριθεί από τη συντηρητική πλειοψηφία της Βουλής, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αλέν Λαμασούρ χαρακτήρισε αναίτια την αναταραχή μετά τις μικροαλλαγές που έγιναν. Συγκεκριμένα, ο Λαμασούρ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο γίνεται η σημερινή συγκέντρωση, αφού, ήδη, από την Τετάρτη απαλείφτηκε το σημείο του νομοσχεδίου που υποχρέωνε, με απειλή νομικής δίωξης, τους Γάλλους πολίτες να αναφέρουν την άφιξη και την αναχώρηση αλλοδαπών φιλοξενουμένων τους από τις αφρικανικές χώρες και ιδιαίτερα από τις χώρες που υπήρξαν γαλλικές αποικίες. Από την άλλη πλευρά, εκπρόσωποι του κινήματος κατά του μεταναστευτικού νόμου υποστήριξαν ότι το πρόβλημα είναι το ίδιο το καταγγελιολογικό σκεπτικό που διαποτίζει το νομοσχέδιο, αλλά και η λογική ότι το ζήτημα της ανεργίας θα λυθεί με την απομάκρυνση των μεταναστών και όχι ορισμένα επιμέρους σημεία του.

Την ίδια στιγμή, στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο, του οποίου ο ηγέτης Ζαν Μαρί Λεπέν, όπως και ο "υπαρχηγός" του Μπρούνο Μεγκρέ, χαρακτήρισαν το μεταναστευτικό νομοσχέδιο "μετριοπαθές". Στη Νίκαια, την Πέμπτη το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε πορεία υπέρ του νομοσχεδίου, από περίπου 2.000 άτομα υποστηρικτές και μέλη του Εθνικού Μετώπου. Ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποίησαν 1.000 άτομα στο Παρίσι, τα οποία, όμως, εμποδίστηκαν από την αστυνομία να κάνουν πορεία προς το Κοινοβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ