Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Οι λαοί δεν υποτάσσονται διεκδικούν τα δίκαιά τους

Χαιρετιστήριο μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ για την 28η επέτειο από την ίδρυση του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Με αφορμή την 28η επέτειο από την ίδρυση του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε το παρακάτω χαιρετιστήριο:

Αγαπητοί συναγωνιστές,

μαχητές του λαού της Παλαιστίνης για την απελευθέρωσή του

Η ΚΕ του ΚΚΕ χαιρετίζει αγωνιστικά τα 28 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, εκφράζει τη θερμή αλληλεγγύη των κομμουνιστών της Ελλάδας στον δίκαιο, επίμονο, δύσκολο και ηρωικό αγώνα σας για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού. Μαζί με τις άλλες πατριωτικές, αντιιμπεριαλιστικές, απελευθερωτικές δυνάμεις του παλαιστινιακού κινήματος, δίνετε εδώ και χρόνια ένα μεγάλο αγώνα για την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού από την κατοχή των ισραηλινών δυνάμεων και την ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Παρά την εντεινόμενη επιθετικότητα των ισραηλινών κυβερνήσεων και των στρατιωτικών τους επιχειρήσεων κατά αμάχων και γυναικόπαιδων, παρά την πολιτική εποικισμού που ακολουθείται και τις προσπάθειες κοινωνικού και οικονομικού στραγγαλισμού των Παλαιστινίων στις κατεχόμενες περιοχές, παρά τις εντεινόμενες προκλητικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ και τις συμφωνίες που προωθούν τύπου Οσλο, το παλαιστινιακό κίνημα αντίστασης συνεχίζει τον ηρωικό και δύσκολο δρόμο του μέχρι την τελική δικαίωση.

Το ΚΚΕ με σταθερότητα υποστηρίζει, πως μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος, που θα ανταποκρίνεται στα θεμελιώδη δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, πρέπει να βασίζεται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών όπως η 194, η 242, η 338, η 237. Πρέπει να κατοχυρώνει την ύπαρξη ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, τη ρύθμιση των κατεχόμενων εδαφών και το καθεστώς της Γάζας και της Δυτικής Οχθης. Τη λύση του προβλήματος των προσφύγων, που αποτελούν το 60% του παλαιστινιακού λαού. Να ρυθμίζει την επιστροφή των κατεχόμενων εδαφών από το Ισραήλ το 1967 στα άλλα αραβικά κράτη.

Οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων επιβεβαιώνουν τόσο για τον παλαιστινιακό λαό, όσο και για τους λαούς όλου του κόσμου, για τα αντιιμπεριαλιστικά και απελευθερωτικά κινήματα, τα αρνητικά αποτελέσματα από την ανατροπή της σοσιαλιστικής εξουσίας στη Σοβιετική Ενωση και τις άλλες ευρωπαϊκές σοσιαλιστικές χώρες, που οδήγησαν στην αλλαγή του διεθνούς συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ του ιμπεριαλισμού.

Η προπαγάνδα του ιμπεριαλισμού, η πολιτική του, προσπαθεί να αξιοποιήσει αυτές τις δυσμενείς αλλαγές στους διεθνείς συσχετισμούς, για να υπαγορεύσει τους όρους του, για παράδοση άνευ όρων των λαών, υποταγής τους και καλλιέργειας της μοιρολατρίας, που για την περιοχή έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας "νέας Μέσης Ανατολής" κάτω από τον έλεγχο των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Ισραήλ, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, σε συνεργασία με τη δουλική αστική τάξη άλλων γειτονικών αραβικών χωρών. Αλλά οι διεθνείς εξελίξεις, ο αγώνας και του παλαιστινιακού λαού, όπως και άλλων λαών, δείχνουν πως οι λαοί αφυπνίζονται, δεν υποτάσσονται, διεκδικούν τα δίκαιά τους.

Το Κόμμα μας υποστηρίζει τις προσπάθειες για την ενότητα του αντιιμπεριαλιστικού απελευθερωτικού κινήματος του παλαιστινιακού λαού, για τον εκδημοκρατισμό των οργάνων του απελευθερωτικού σας αγώνα, το στενό συντονισμό με πρακτικά μέτρα με τα άλλα αντιιμπεριαλιστικά και απελευθερωτικά κινήματα των λαών της περιοχής, ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων στη Μέση Ανατολή.

Με αυτές τις σκέψεις ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον δίκαιο και δύσκολο αγώνα σας για την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ