Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά ατύχημα στο μετρό!

Τραυματίστηκε σοβαρά ο οικοδόμος Ηλ. Πάγκος, εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφάλειας

Με αίμα βάφτηκε χτες το φρεάτιο εξαερισμού στο εργοτάξιο του μετρό στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής, όταν ο οικοδόμος Ηλίας Πάγκος,39 χρονών, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης μέτρων προστασίας, έπεσε από την κορυφή του φρεατίου και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, τα πλευρά και τα πόδια.

Το ατύχημα συνέβη γύρω στη 1.30 χτες το μεσημέρι. Εκείνη τη στιγμή ο Ηλ. Πάγκος ήταν "κρεμασμένος" στην κορυφή του φρεατίου, στηριγμένος σε μια προεξοχή του μπετόν, όπου ίσα ίσα ακουμπούσε το πόδι του. Δεν υπήρχε ούτε σκαλωσιά, ούτε πατάρι για να στηρίζεται, όπως απαιτείται. Με ηλεκτρικό τρυπάνι επιχειρούσε να ανοίξει υποδοχές για σίδερο, όταν το τρυπάνι φρακάρισε και τον τράνταξε, με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 3-4 μέτρων στον πυθμένα του φρεατίου. Μεταφέρθηκε αρχικά στο Λαϊκό Λοσοκομείο και από κει, προκειμένου να υποβληθεί σε νευροχειρουργικές εξετάσεις, στον Αγ. Σάββα, όπου και νοσηλεύεται.

Ο Ν. Ντάλλας,αντιπρόεδρος του Παραρτήματος στο μετρό του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, καταγγέλλει σαν υπεύθυνη για το ατύχημα, την κοινοπραξία "Ολυμπιακό Μετρό",στο προσωπικό της οποίας ανήκει ο τραυματισμένος. Οπως θα πει, "επανειλημμένα έχουμε παρέμβει και έχουμε κάνει συστάσεις για να τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας. Η κοινοπραξία όμως αδιαφορεί πλήρως και αυτό αποδεικνύει και ο σημερινός (σημ. χτεσινός) τραυματισμός του συναδέλφου μας, αφού δεν υπήρχε το παραμικρό μέτρο προστασίας. Ευθύνες έχει και ο συγκεκριμένος εργοταξιάρχης, ο Κ. Μπερνακίδης.Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τη ζωή μας. Απ' την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και θα παρεμβαίνουμε, όπου δεν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας και θα σταματάμε τις εργασίες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ