Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μισθολόγιο εχθρικό προς τους δημόσιους υπάλληλους

Με την Αλ. Παπαρήγα συναντήθηκε χτες το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής αρχίζει η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο. Πανελλαδική απεργία την Τρίτη

Την στήριξη του αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο μισθολόγιο λιτότητας, από το ΚΚΕ,εξέφρασε χτες η Γ. Γραμματέας του Κόμματος, Αλ. Παπαρήγα κατά την συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ.

Το σχετικό νομοσχέδιο εισάγεται την ερχόμενη Δευτέρα για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Την ίδια μέρα, στις 6 το απόγευμα αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της ΑΔΕΔΥ και των ΔΣ των Ομοσπονδιών και των σωματείων - μελών της, θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Βουλή.

Την Τρίτη οι δημόσιοι υπάλληλοι προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία,ενώ στις 5.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει συγκέντρωση μπροστά στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή.

"Είχαμε μια χρήσιμη συζήτηση", σημείωσε αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Η. Βρεττάκος,αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας πως στόχος της ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις θέσεις και προτάσεις της Οργάνωσης για το νέο μισθολόγιο. "Η εκτίμηση της ΑΔΕΔΥ - τόνισε - είναι ότι με αυτό το μισθολόγιο παγιώνεται η λιτότητα σε βάρος των εργαζομένων στο δημόσιο, εντείνονται τα μισθολογικά προβλήματα που υπήρχαν μεταξύ των διαφόρων κλάδων των δημοσίων υπαλλήλων, φαλκιδεύεται ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η ψήφιση αυτού του μισθολογίου θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στους εργαζόμενους στο δημόσιο και στις ίδιες τις δημόσιες υπηρεσίες". Υπογραμμίζοντας ότι "με το μισθολόγιο λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις για το σήμερα και το αύριο των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και για τις ίδιες τις δημόσιες υπηρεσίες", κατέληξε λέγοντας ότι "ζητήσαμε τη στήριξη του ΚΚΕ και για το διάστημα της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή, αλλά και γενικότερα".

Παίρνοντας, στη συνέχεια, το λόγο η Γενική Γραμματέας, Αλ. Παπαρήγα, τόνισε: "Το ΚΚΕ θεωρεί το νέο μισθολόγιο σαν μισθολόγιο εχθρικό προς τους δημόσιους υπάλληλους. Ενα μισθολόγιο που επιφυλάσσει πολύ ζοφερό παρόν και ακόμα πιο μαύρο μέλλον, αν δεν καταφέρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι να το ανατρέψουν στην πράξη. Είναι μισθολόγιο κραυγαλέας λιτότητας και το χειρότερο, με παγίδα την ατομική αξιολόγηση, την ατομική απόδοση, επιδιώκει να διαιρέσει και να υποδιαιρέσει τους δημόσιους υπάλληλους σε πολλές ταχύτητες και τελικά να επιβάλει τον τύπο του χειραγωγημένου, υποταγμένου δημόσιου υπάλληλου που δε διαμαρτύρεται και συναινεί στην πιο σκληρή λιτότητα. Το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο και θα στηρίξει τον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων και τα δίκαια αιτήματά τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ