Σάββατο 22 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ζητείται "αρμόδιος" για την ΠΕΣΙΝΕ

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Ν. Γκατζή

Μετά από την άρνηση των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης να απαντήσουν στις ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ, σχετικά με το σχέδιο "ΠΡΟΚΛΗΣΗ" (απολύσεις και ανατροπή εργασιακών σχέσεων) της πολυεθνικής ΠΕΣΙΝΕ,δηλώνοντας αναρμοδιότητα και παραπέμποντας το ένα στο άλλο, ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής επαναφέρει το θέμα με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή.

Οπως επισημαίνει, "η συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί δείγμα για το πώς εννοούν κάποιοι τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και το ρόλο της Βουλής και των βουλευτών, αλλά αναδεικνύει και το ουσιαστικό ζήτημα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, απέναντι στις πολυεθνικές και το μεγάλο κεφάλαιο".

Αναρωτιέται: "Η πολυεθνική ΠΕΣΙΝΕ, που έχει γράψει ιστορία στη χώρα μας για την ασυδοσία της και τις ληστρικές συμβάσεις που κατά καιρούς έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο, γιατί ανήκει στον ιδιωτικό τομέα, είναι και ασύδοτη να προωθεί οποιαδήποτε σχέδια σε βάρος των εργαζομένων, χωρίς το κράτος να έχει αρμοδιότητα να παρέμβει;

Οταν πρόκειται οι εκάστοτε κυβερνώντες να υπογράψουν τις απαράδεκτες συμβάσεις με την ΠΕΣΙΝΕ, που ουσιαστικά καταληστεύουν τον πλούτο της χώρας, έχουν αρμοδιότητα, ενώ όταν πρόκειται για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων τότε είναι όλοι αναρμόδιοι;".

Καταλήγοντας, εκτός από τα παραπάνω, καλεί τους υπουργούς να απαντήσουν, αν πρόκειται η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να μην περάσουν όσα προβλέπει το σχέδιο, όπως 300 απολύσεις απ' το "Αλουμίνιο Ελλάδος", ανατροπή εργασιακών σχέσεων κλπ., παραπέρα ευνοϊκή μεταχείριση της επιχείρησης από το ελληνικό κράτος και κυρίως από τη ΔΕΗ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ