Κυριακή 23 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΕΒ
Σχέδια κατεδάφισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης

Ο "εθνικός κοινωνικός διάλογος" που ετοιμάζει η κυβέρνηση αποτελεί μια χονδροειδή απάτη σε βάρος των εργαζομένων και έχει στόχο να τους κάνει απλά συνένοχους στο γκρέμισμα και αυτού του ανεπαρκούς σημερινού ασφαλιστικού συστήματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας η επιχείρηση ανατροπής του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Μια επιχείρηση, η οποία, λόγω των εκρηκτικών προβλημάτων που θα δημιουργήσει, προετοιμάζεται μεθοδικά, συστηματικά και σχεδιασμένα από τα κυβερνητικά επιτελεία, αλλά και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ενωση των πολυεθνικών και του Μάαστριχτ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει ότι η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν την ευθύνη για τα προβλήματα που υπάρχουν στο ασφαλιστικό σύστημα. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καταλήστεψαν τους πόρους της κοινωνικής ασφάλισης προς όφελος των βιομηχάνων και μεγαλοεπιχειρηματιών, με την εκμετάλλευση των αποθεματικών, τις εισφοροαπαλλαγές, την εισφοροδιαφυγή κλπ. Το ασφαλιστικό σύστημα που ισχύει σήμερα, μπορεί να μην καλύπτει τις συνολικές ανάγκες των εργαζομένων, ωστόσο, ως ένα βαθμό, αποτυπώνει ορισμένες κατακτήσεις δεκαετιών σκληρών αγώνων.

Με τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση ενάντια στο ασφαλιστικό σύστημα, επειδή γνωρίζει ότι θα βρει αντιμέτωπη τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, προσπαθεί να "χρυσώσει το χάπι" με την επίκληση του "διαλόγου" - απάτη. Περίτρανη απόδειξη για το πώς εννοεί η κυβέρνηση το διάλογο και το περιεχόμενό του, είναι η γνωστή τροπολογία που κατέθεσε και τελικά ψήφισε για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Οπως αποκαλύπτει και σήμερα ο "Ριζοσπάστης", πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου ληστεία της περιουσίας των Ταμείων, δηλαδή τελικά των ίδιων των εργαζομένων.

Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να μείνει παρατηρητής αυτών των εξελίξεων. Ηδη τη βδομάδα που πέρασε υπήρξε μια σημαντική παρέμβαση από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Η ΟΓΕ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνουγια όλες τις Ελληνίδες, σε εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα "Κοινωνική ασφάλιση και Γυναίκα".

Το ΚΚΕ πιστεύει ότι ο χαρακτήρας της ασφάλισης πρέπει να είναι κοινωνικός, δημόσιος και υποχρεωτικός, τονίζει σε συνέντευξή του σήμερα στο"Ριζοσπάστη" ο Β. Τιρτιράκης, υπεύθυνος του Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος.


ΣΕΛ.  11   -   15

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ