Κυριακή 23 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Πλήρης στήριξη στην αντιαγροτική πολιτική και τον αυταρχισμό

Πλήρη στήριξη τόσο την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης όσο και στην αυταρχική αντιμετώπιση των αγροτικών κινητοποιήσεων προσέφεραν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της χτεσινής δεύτερης μέρας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

Την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και την πρωτοφανή επίδειξη αδιαλλαξίας και αυταρχισμού στις πρόσφατες αγροτικές κινητοποιήσεις, υπερασπίστηκαν με τις ομιλίες τους ο υπουργός Γεωργίας Στ. Τζουμάκας, ο υποδιοικητής της ΑΤΕ Θ. Παπαγεωργίου, καθώς και ο πρωθυπουργός στη σύντομη παρέμβασή του.

Ο Κ. Σημίτης υποστήριξε ότι το 62% αγροτικού εισοδήματος προέρχεται από ενισχύσεις είτε της Ευρωπαϊκής Ενωσης (40%) είτε τους κράτους (22%). Εχουν εξαντληθεί τα όρια τόνισε, δίνοντας έτσι το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι το αγροτικό πρόβλημα είναι πρόβλημα διαρθρωτικό και προσαρμογής και όχι πρόβλημα κόστους και ενίσχυσης της παραγωγής. Στη βάση αυτή ζήτησε να ανατραπεί η κυρίαρχη νοοτροπία που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία για ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος.

Ο κοινός παρονομαστής των ομιλιών των Τζουμάκα - Παπαγεωργίου ήταν ότι δεν μπορούν να γίνουν εισοδηματικές ενισχύσεις των αγροτών, γιατί το απαγορεύει η Ευρωπαϊκή Ενωση. Η πλήρης συμφωνία και υποταγή στην ΚΑΠ αποτελούν ένα το κρατούμενο για την κυβερνητική πολιτική. Και αυτό παρόλο που αναγνώρισαν ότι η Ελλάδα δεν κάνει εξαγωγές προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης - "έχει χάσει την κοινοτική αγορά" - ενώ ταυτόχρονα εισάγει από αυτές σε πολύ ακριβές τιμές.

Η ΚΑΠ χαρακτηρίστηκε μονόδρομος και μάλιστα προοδευτική εξέλιξη, ενώ αποδοκιμάστηκε η "καταστροφολογία" γύρω από την ΚΑΠ.

Σε σχέση με το ρόλο του κράτους είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Θ. Παπαγεωργίου, ο οποίος είπε ότι "δεν μπορεί να προσανατολίζεις τους αγρότες τι θα καλλιεργήσουν, γιατί θα σου στείλουν μετά το λογαριασμό".

Ο ίδιος αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις, είπε ότι "έπρεπε να χτυπηθεί το φαινόμενο (!) γιατί την ώρα που πέφτουν τα σύνορα, κάποιοι θέλουν να υψώσουν φραγμούς", ενώ έκανε λόγο για σχέδιο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο να σπάσει η "ιστορική σχέση ΠΑΣΟΚ - αγροτών" (!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ