Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Τετράωρη στάση εργασίας για την τροποποίηση του αντεργατικού νόμου

ΣΕΟΥΛ. -

Αναγγέλλοντας την πραγματοποίηση τετράωρης στάσης εργασίας σήμερα το πρωί σε ναυπηγεία, αυτοκινητοβιομηχανίες και εργοστάσια, η εκτός νόμου "Συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων" εντείνει τις πιέσεις της στην κυβέρνηση του Νοτιοκορεάτη Προέδρου Κιμ Γιουνγκ - σαμ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με την τροποποίηση του αντεργατικού νόμου που ξεσήκωσε τον περασμένο Δεκέμβρη θύελλα εργατικών διαμαρτυριών και απεργίες διάρκειας τρεισήμισι βδομάδων!

Εκπρόσωποι της "Κορεατικής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων" ζήτησαν από όλα τα κόμματα να φθάσουν σε ικανοποιητική για τα δικαιώματα των εργαζομένων συμφωνία μέχρι απόψε, μιας που ο νόμος τίθεται σε ισχύ από αύριο. Η Συνομοσπονδία ζητά από την εθνοσυνέλευση την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει τις μαζικές απολύσεις από τις μεγάλες βιομηχανίες και τη νομιμοποίηση των συνδικαλιστικών ενώσεων εκπαιδευτικών και άλλων κλάδων εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή, στην αίθουσα της "Εθνοσυνέλευσης" επικρατούσε πυρετός διαβουλεύσεων καθώς μέχρι αργά το βράδυ ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση και αλλαγή του πολύκροτου αντεργατικού νόμου. Ορισμένοι βουλευτές, που πήραν μέρος στις συζητήσεις για την αλλαγή του νόμου, ανακοίνωσαν ότι αποκαταστάθηκαν πολλές από τις εργατικές ελευθερίες που επιχειρούσε να καταργήσει το προηγούμενο νομοθέτημα, δηλώνοντας ότι υπάρχουν διαφωνίες πάνω στο εάν θα πρέπει να πληρώνονται οι εργαζόμενοι τις μέρες που απεργούν.

Και ενώ στο Κοινοβούλιο ετοιμάζονται οι τροποποιήσεις του νόμου, εκατοντάδες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές πραγματοποίησαν το πρωί πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρική πλατεία της Σεούλ διακηρύσσοντας, με τον τρόπο αυτό, την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν μέχρι την τελική δικαίωση των αιτημάτων τους. Σύμφωνα με το πρακτορείο "ΓΙΟΝΑΠ", παρόμοιες πορείες πραγματοποιήθηκαν χτες και σε άλλες πόλεις της Νότιας Κορέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ