Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ψηφίζουν οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης

"Ταξική Ενότητα": Εγγύηση για νέους αγώνες και νέες κατακτήσεις. Ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης, Β. Αχτσής, μιλά για τα προβλήματα του κλάδου και καλεί σε επιφυλακή ενόψει του ασφαλιστικού

Για ένα ταξικό και μαζικό συνδικάτο ψηφίζουν οι οικοδόμοι της Θεσσαλονίκης στις αρχαιρεσίες που αρχίζουν αύριο Σάββατο και ολοκληρώνονται στις 4 Μάρτη. Ο συνδυασμός "Ταξική Ενότητα" καλεί όλα τα μέλη του συνδικάτου να τον υπερψηφίσουν, γιατί - όπως τονίζει - με βάση τις θέσεις και την ιστορία του, αποτελεί τη μοναδική εγγύηση ότι θα βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στην οικοδομή. Για την αντιμετώπιση, της γενικότερης σφοδρότατης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι της χώρας μας ενάντια στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου των οικοδόμων Θεσσαλονίκης γίνονται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση έδειξε το σκληρό, αδιάλλακτο πρόσωπό της στις τελευταίες κινητοποιήσεις του κλάδου. Ο συνδυασμός "Ταξική Ενότητα Οικοδόμων" κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: "Η ανεργία και η φτώχεια - τονίζει - μάς πλήττουν καθημερινά. Η αβεβαιότητα για το αύριο έχει γίνει καθημερινός βραχνάς για χιλιάδες εργαζόμενους στην οικοδομή. Τώρα είμαστε σε επιφυλακή, γιατί η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση του κανονισμού βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, που σημαίνει ότι όλοι οι άντρες πάνε για σύνταξη στα 65 και οι γυναίκες στα 60. Οι οικοδόμοι χάνουν τα 58 χρόνια και θα συνταξιοδοτούνται στα 65", λέει ο επικεφαλής της "Ταξικής Ενότητας" και πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης Βασ. Αχτσής.

"Εχουμε - συνεχίζει - ενημερώσει τους οικοδόμους και με την εφημερίδα και με συγκεντρώσεις, ότι με τη "Λευκή Βίβλο" καταργείται το 8ωρο και στη θέση του μπαίνει το ωρομίσθιο. Βέβαια στον κατασκευαστικό τομέα το ωρομίσθιο δεν έχει εμφανιστεί ακόμα. Οταν όμως αύριο έρθουν οι ευρωεργολάβοι, θα αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους στην οικοδομή όπως αντιμετωπίζονται σήμερα οι εργαζόμενοι στο "Κόντινεντ" που τους προσλαμβάνουν με 5ωρα".

Στις αρχαιρεσίες του συνδικάτου κατεβαίνει και ένα ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει πρόσωπα που δεν έχουν αγωνιστεί για τα προβλήματα των οικοδόμων, αλλά εμφανίζονται κάθε τρία χρόνια στις εκλογές. Αυτό που τους ενώνει είναι περισσότερο η ευρω - λαγνεία τους. "Για μας το πρόβλημα είναι να έρθουν να ψηφίσουν οι οικοδόμοι, σημειώνει ο Β. Αχτσής. Και από τη στιγμή που θα πάρουν μαζικά μέρος στις αρχαιρεσίες, ξέρουμε ότι θα επιλέξουν, όπως γίνεται μέχρι τώρα, τους υποψήφιους της "Εργατικής Ενότητας" γιατί οι οικοδόμοι μόνο αυτούς γνωρίζουν και εμπιστεύονται".

Και ο συνδικαλιστής καταλήγει: "Ο συνδυασμός μας έχει υποψήφιους σε όλα τα εκλογικά τμήματα για διοικούσες επιτροπές και παραρτήματα και νέους ανθρώπους οι οποίοι υπόσχονται ότι θα αγωνιστούν με όλες τις δυνάμεις τους στη θητεία που έρχεται".

Α. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ