Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κυβερνητική αναισθησία για τη Ζώνη!

Για "τα μάτια του κόσμου", η χτεσινή σύσκεψη στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας απέκλεισαν και χτες εργάτες και άνεργοι. Συγκέντρωση στο ΥΕΝ ξανά σήμερα το απόγευμα

"Αντίσταση στην κυβερνητική αναισθησία"!Με αυτό το σύνθημα, συνεπείς στο αγωνιστικό τους ραντεβού, εργαζόμενοι και άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης συγκεντρώθηκαν χτες στις 6 το απόγευμα για δεύτερη μέρα έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.Για τρεις ώρες, φτιάχνοντας ανθρώπινη αλυσίδα, απέκλεισαν την είσοδο του υπουργείου. Χτες, εξάλλου, για "τα μάτια του κόσμου", πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ σύσκεψη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Κοινωνικής Συνοχής (!), με θέμα την κατάσταση στη Ζώνη, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί τίποτα το συγκεκριμένο και χωρίς καν να κληθούν τα σωματεία, ο Δήμος Περάματος και άλλοι φορείς της περιοχής!

Από νωρίς το απόγευμα άρχισαν να συγκεντρώνονται στο παράρτημα των ανέργων, που λειτουργεί σε κοντέινερ απέναντι από το υπουργείο, εργάτες, άνεργοι και εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων. "Η ανεργία δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας", έγραφαν τα πανό που δέσποζαν γύρω από το υπουργείο. Στις 6.30 μ.μ. οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν το δρόμο.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά,Ι. Πουντίδης,μιλώντας στους συγκεντρωμένους, τόνισε ότι στημένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα δώσει λύσεις. "Σε καμιά περίπτωση - συνέχισε - δε θα ανασταλούν οι κινητοποιήσεις μας με ...καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις. Από "θα" έχουμε χορτάσει. Η κυβέρνηση πρέπει να φτιάξει σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των δεσμεύσεων και ικανοποίησης των αιτημάτων μας".

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών με τον δήμαρχο Περάματος, Γ. Πατσιλινάκο,συναντήθηκαν με τον υπουργό. Ο Στ. Σουμάκης είπε ότι το διυπουργικό όργανο συνεδρίασε και εξέτασε τις 26 δεσμεύσεις, καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Ζώνης. Επίσης ότι την ερχόμενη βδομάδα θα γίνει σύσκεψη τεχνοκρατών... Με αυτά τα ...δεδομένα, ο κ. Σουμάκης ζήτησε να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις! Η αντιπροσωπεία ξεκαθάρισε στον υπουργό ότι υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα και απαιτούνται λύσεις.

Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης στους συγκεντρωμένους ο Ι. Πουντίδης, τόνισε ότι τίποτα χειροπιαστό δεν υπάρχει. "Εμείς θα μείνουμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα, θα επιμείνουμε αποφασιστικά. Θα ολοκληρώσουμε αυτόν τον κύκλο των κινητοποιήσεων και την Τρίτη θα αποφασίσουμε τις νέες κινητοποιήσεις μας".

Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα συγκεντρωθούν ξανά άνεργοι και εργαζόμενοι έξω από το ΥΕΝ, καθώς και την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη την ίδια ώρα. Ο κύκλος αυτός θα κλείσει με συναυλία διαμαρτυρίας.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ο Β. Ξένος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η Ελπίδα Παντελάκη νομαρχιακή σύμβουλος, η Ελένη Παπαδοπούλου δημοτική σύμβουλος Κερατσινίου, ο γραμματέας του "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" Κ. Ζούκας και πολλοί άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ