Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους οι εφοπλιστές

Αναβλήθηκε η χτεσινή συνάντηση υπουργού Ναυτιλίας - ΠΝΟ - Ενωσης Εφοπλιστών

Αναβλήθηκε επ' αόριστον και χωρίς καμιά αιτιολογία η προγραμματισμένη για χτες το απόγευμα συνάντηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας με την ΠΝΟ και την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Και αυτό μετά την προχτεσινοβραδινή συνάντηση υπουργού - ΠΝΟ, όπου ο Στ. Σουμάκης εμφανίστηκε να υιοθετεί τις θρασύτατες αξιώσεις των εφοπλιστών για πλήρη αφελληνισμό των πληρωμάτων και την αντικατάστασή τους με χαμηλόμισθους αλλοδαπούς.

Αυτές τους τις αξιώσεις οι εφοπλιστές τις γνωστοποίησαν με προχτεσινή επιστολή τους στον πρωθυπουργό, όπου απαιτούν την "ελευθέρα χρησιμοποίηση χαμηλόμισθων μη εθνικών πληρωμάτων". Μάλιστα απειλούν ότι αν δεν υλοποιηθούν άμεσα οι απαιτήσεις τους, "θα κυματίσουν άλλες σημαίες στις θάλασσές μας, ακόμα και γειτονικών χωρών"!

Λίγες μέρες πριν, ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Επιβατηγών Πλοίων, Γ. Στρίντζης,είχε αποστείλει άλλη επιστολή προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τα ναυτεργατικά σωματεία και - απαντώντας σε επιστολή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας,η οποία ζητούσε από τον εφοπλιστή να εφαρμόζει το νόμο για τις οργανικές συνθέσεις - υπογράμμιζε: "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η πολιτική διώχνει τα πλοία από την ελληνική σημαία και πρέπει, κύριε υπουργέ, να σταματήσετε αυτή την πολιτική, η οποία είναι σε βάρος των συμφερόντων των ίδιων των ναυτεργατών"! Μάλιστα διευκρίνιζε ...ότι πλοίο υπό κυπριακή σημαία, παρόμοιο με το ΙΟΝΙΑΝ ΑΪΛΑΝΤ, έχει σύνθεση 43 άτομα και όχι 100,όπως θα είχε υπό ελληνική σημαία..!

Οι ναυτεργάτες, σε απάντηση της στάσης εφοπλιστών - κυβέρνησης, έχουν ήδη αποφασίσει νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, παγκόσμιας κλίμακας, μέσα στο Μάρτη. Οι ημερομηνίες των απεργιακών κινητοποιήσεων θα καθοριστούν στις 6 Μάρτη από το ετήσιο τακτικό Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ