Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΜΗΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
"Για να ομορφύνει ο κόσμος"

Σάββατο νεανικής μουσικής δημιουργίας στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ

Η αυριανή μέρα του προγράμματος των Δίμηνων Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ και της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Στη σκηνή της αίθουσας Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ, αύριο, στις 7 μμ, θα εμφανιστούν καλλιτέχνες που δεν έχουν μόνο νεανικό ακροατήριο. Είναι και οι ίδιοι πολύ νέοι και πολύ ταλαντούχοι.Συνεπώς, δε βρίσκονται απέναντι από τους νέους, αλλά ανάμεσά τους. Η συζήτηση μαζί τους ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσα.

Ο Δημήτρης Τσεκούρας και η Κατερίνα Παπακωνσταντίνου,κάθε βράδυ, βρίσκονται στο "Πασπαρτού". Τη Δευτέρα και την Τρίτη εμφανίζονται στο "Τσάι στη Σαχάρα", ενώ πέρυσι έδωσαν δύο συναυλίες στη "Σφεντόνα". Ο Δημήτρης γράφει, επίσης, μουσική και στίχους. Και οι δύο έχουν κάνει σπουδές κλασικής μουσικής, αλλά επέλεξαν να λένε έντεχνα, λαϊκά και μπαλάντες με ροκ αποχρώσεις. Και οι δύο ευχαριστούν το ΚΚΕ για την πρόσκληση, την οποία αποδέχτηκαν, επειδή "πιστεύουμε ότι στον κόσμο που θα παρακολουθήσει αυτές τις εκδηλώσεις θα βρουν απήχηση αυτά που λέμε".Κόσμος νεανικός, όπως εκεί που εμφανίζονται καθημερινά και που "δεν υπάρχει η αίσθηση του πάλκου".

Ο Δημήτρης και η Κατερίνα δηλώνουν πως αγαπάνε πολύ τη γενιά τους, γιατί "μπορεί να δει τα πράγματα χωρίς τις ενοχές που κουβαλάνε οι παλαιότεροι. Γιατί προσπαθεί να καταπολεμήσει κάποια πράγματα, χωρίς να τα κρύψει. Χωρίς δήθεν καθωσπρεπισμό. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και μία γενιά που σκορπάει την ενέργειά της στα "Wendy's" και στα κλαμπ, επειδή αυτά είναι τα κυρίαρχα ερεθίσματα που παίρνει. Φτηνά και πλαστικά".Η Κατερίνα λέει πως ζηλεύει καμιά φορά "τις εποχές που οι άνθρωποι συναντιόνταν κάτω από κοινά όνειρα. Σήμερα οι νέοι της ηλικίας μου ζουν την ανασφάλεια για το μέλλον. Χρειάζεται λίγο περισσότερο ψάξιμο". Αλλά ο Δημήτρης επισημαίνει "το "ψάξιμο" να μην γίνεται αυτοσκοπός. Η επαγρύπνηση θα ήταν το πιο σωστό και δημιουργικό".Θα 'θελε ακόμα: "το μόνο κοινό σημείο με τη γενιά μου να μην είναι τα τραγούδια, αλλά και άλλα συλλογικά πράγματα. Δεν ξέρω αν μπορούμε να ανατρέψουμε το κατεστημένο, αλλά σίγουρα υπάρχουμε για να το "τσιμπήσουμε"".

Αύριο ο Δημήτρης Τσεκούρας θα παρουσιάζει εφτά δικά του τραγούδια μαζί με την Κατερίνα Παπακωνσταντίνου και ακόμα τραγούδια των: Κ. Καλδάρα, Γ. Σταυριανού, Κ. Χαριτάτου, Θ. Μικρούτσικου κ.ά.

Θα ακολουθήσει το συγκρότημα του Μουσικού Λυκείου Νέων Λιοσίων, που θα παρουσιάσει για πρώτη φορά δικά του τραγούδια. Τραγούδια που γράφουν και ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Βαρελόπουλος, Γεωργία Χατζηγιαννάκη, Στάθης Αννινος, Νεφέλη Κάντεργη, Ηλίας Πιερράκος, Νίκος Γκαρής, Ελλη Γεωργιάδου και Γιώργος Κοντογιάννης.Για τη συμμετοχή τους στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ, λένε: "Ενισχύουμε αυτές τις προσπάθειες, γιατί μας ενισχύουν και μας. Είναι ένα πολιτιστικό γεγονός. Υπάρχουν λίγα πολιτιστικά γεγονότα και πρέπει να τα κυνηγάμε".

Τις εφτά βδομάδες της απεργίας των καθηγητών τις πέρασαν δημιουργικά, κάνοντας πρόβες, αλλά πιστεύουν ότι "οι καθηγητές έχουν δίκιο που αγωνίζονται. Τώρα, βέβαια, πληρώνουμε εμείς το τίμημα, αλλά κάποιος θα το πλήρωνε, ούτως ή άλλως. Τα προβλήματα των καθηγητών είναι και δικά μας".Ετσι, στέλνουν ένα μήνυμα προς τους συνομήλικούς τους: "φτάνει πια. Να αρχίσουμε να ξυπνάμε και να πάρουμε τα πράγματα στα σοβαρά, γιατί είναι πολύ άσχημα. Και είναι άσχημα, γιατί δεν κάνουμε τίποτα. Θα γίνουν όμορφα, αν κάνουμε κάτι. Είναι στο χέρι μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ