Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ
Επιτέλους, φτάνει!

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Σε όσα διαδραματίζονται και αποκαλύπτονται περί της δικομματικού σκηνικού "Πολιτιστικής Πρωτεύουσας" αναφέρεται χτεσινή ανακοίνωση του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΟΘ του ΚΚΕ,με τίτλο "Επιτέλους, φτάνει".

Η ανακοίνωση αφού σημειώνει ότι έχουμε ήδη Φλεβάρη και το έτος πολιτισμού για την πόλη προχωρεί, όλο και μεγαλύτερα προβλήματα καθημερινά αναδύονται, δημιουργώντας "νέα μελανά σημεία, νέες πληγές και ομιχλώδεις καταστάσεις" και επισημαίνει ότι "το "Θέατρο Σκιών" - "Πολιτιστική Πρωτεύουσα" καλά κρατεί, μεγαλώνοντας όλο και περισσότερο τον ήδη ογκώδη φάκελο - σκάνδαλο",τονίζει:

"Το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, με τις μέχρι τώρα πολύμορφες παρεμβάσεις του, προσπάθησε με θετικές προτάσεις να κινήσει, να βοηθήσει, αλλά και να ενημερώσει για τα τεκταινόμενα, παρά τις σοβαρές πολιτικές του επιφυλάξεις. Δυστυχώς, τα τελευταία γεγονότα, για άλλη μια φορά, επιβεβαιώνουν τις εκφρασμένες ανησυχίες μας.

"Ξαφνικά μετά το "λαμπρό" εναρκτήριο τριήμερο, ο κ. Βενιζέλος αιφνιδιάζει, στέλνοντας μια επιστολή καταπέλτη στο ΔΣ του Οργανισμού, με την οποία κάνει σκληρή κριτική και αμφισβητεί το έργο του ΟΠΠΕ, διαχωρίζοντας σαφώς τη θέση του από τον τρόπο διοργάνωσης και λειτουργίας του θεσμού, λες και είναι άμοιρος ευθυνών ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του κυβερνώντος κόμματος και καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός".

Και το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΟΘ θέτει τα παρακάτω ερωτήματα:

- "Γιατί επέλεξε ο κ. Βενιζέλος αυτή τη στιγμή για την επιστολή του;Αποτέλεσμα ποιων νέων στοιχείων είναι, αν είναι;

- Τι σκοπούς εξυπηρετεί η "τυχαία" διαρροή της επιστολής στο ΒΗΜΑ,του συγκεκριμένου μεγαλοεκδότη, και όχι μόνο, κ. Λαμπράκη;

- Επιτέλους, μέχρι πότε θα μετατρέπεται ο πολύπαθος "Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας" σε "δίοδο" διοχέτευσης και προώθησης μικροπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που αναμειγνύονται στις δραστηριότητές του;".

"Επειτα από όλα αυτά και αφού η λέξη "Πολιτιστική" τείνει να ταυτιστεί πλέον στη συνείδηση και του πιο καλόπιστου πολίτη με τις λέξεις μίζα, σκάνδαλο, συμφέροντα, κατασπατάληση, κλίκες, καθυστέρηση κλπ., έχουμε νέα εισαγγελική παρέμβαση, που ελπίζουμε να μην αρχειοθετηθεί,όπως και οι τρεις προηγούμενες. Βέβαια, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η δημοσίευση - διαρροή απορρήτων αναφορών προς των Αρειο Πάγο "συμπτωματικά" γίνεται πάλι από την ίδια εφημερίδα του συγκροτήματος Λαμπράκη.

Ενώ οι αντιδράσεις γιγαντώνονται, στο πρόσφατο ΔΣ του Οργανισμού μετά από μια "έντονη, οργιώδη εκτόνωση", όλα στο τέλος ΟΜΟΦΩΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΝΤΑΙ, πίσω από κλεισμένες πόρτες και μακριά από το λαό.Προκλητικά τα "βρίσκουν" για μια ακόμη φορά εδώ στο σταυροδρόμι του Πολιτισμού, του δικού τους πολιτισμού, της μίζας, των επιταγών και των συμφερόντων, στην πόλη της Μακεδονίας που χάνει καθημερινά την αξιοπρέπεια και την τιμή της".

"Εμείς ψάχνοντας απεγνωσμένα να βρούμε ίχνη ευαισθησίας, αναρωτιόμαστε: Μα επιτέλους, κύριοι, ποιους κοροϊδεύετε!",καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Χρόνια πολλά»;(2004-12-24 00:00:00.0)
Ανολοκλήρωτο εγκαινιάζεται(1999-12-31 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις "δέσμιες" κτιρίων(1997-04-16 00:00:00.0)
Δικομματική "ανακωχή" για "νέο ξεκίνημα"...(1997-02-27 00:00:00.0)
Δυναμικό ξεκίνημα(1997-02-20 00:00:00.0)
"Πολιτιστικά" γκλομπ!(1997-02-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ