Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η "πολύτιμη" Κυψέλη

"Η Κυψέλη" του Βίκτορα Ερικ που θα παρουσιάσει η ΕΤ-2 στη 01.00 είναι μια ξεχωριστή ταινία. Στην Ισπανία του 1940, σ' ένα απόμακρο χωριό, δυο νεαρά κορίτσια εντυπωσιάζονται από την προβολή της ταινίας "Φρανκενστάιν". Η μεγαλύτερη λέει στη μικρότερη αδελφή της, την Αννα, ότι το τέρας είναι φιλικό και ότι μπορεί να εμφανιστεί αν το καλέσεις και αν καταλάβει ότι είναι ευπρόσδεκτο. Η μικρή που διαθέτει αχαλίνωτη φαντασία, πιστεύει ότι βρήκε το τέρας στο πρόσωπο ενός τραυματισμένου στρατιώτη, ο οποίος κρύβεται από τους φασίστες. Το φροντίζει όπως φρόντιζαν το τέρας, με τρυφερότητα και αγάπη. Ομως, μια μέρα ο στρατιώτης συλλαμβάνεται και τουφεκίζεται... Ετσι, σβήνει και η μικρή, η δειλή, η τρυφερή, η αγνή σπίθα ελευθερίας που άναψε στο νου της μικρής Αννας. Της Αννας, που μεγαλώνει μέσα στο ανατριχιαστικό καθεστώς της δικτατορίας. Με τον Φερνάρντο Φερνάν. Από την ΕΤ-1 στις 22.30 "Χάνουσεν" του Ισβαν Ζάμπο.

Πρόκειται για μια περιπέτεια εποχής, γερμανο-ουγγρικής συμπαραγωγής του 1988, με πρωταγωνιστή τον Κλάους Μαρία Μπραντάουερ. Ενας Αυστριακός λοχίας διαθέτει μαντικές ικανότητες, οι οποίες γίνονται αντιληπτές κατά τη διάρκεια της θεραπείας του σε νοσοκομείο μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Ενώ, νοσηλεύεται, γίνεται φίλος με δυο πρόσωπα που θα τον βοηθήσουν να διαμορφώσει το μέλλον του: Τον ψυχολόγο Μπ. Χάιμ και κάποιον Νοβοτόνι. Ο τελευταίος οργανώνει περιοδείες για λογαριασμό του λοχία στη Βιέννη και στο Βερολίνο και οι εκπληκτικές προβλέψεις του τελευταίου τον κάνουν διάσημο με το όνομα "Χάνουσεν".

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Πολύτιμο φορτίο" του Φιλίπ Μόρα.

Πρόκειται για μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, που αφηγείται μια ιστορία που θα διαδραματιστεί το 2049. Μια παράξενη περιπέτεια φαντασίας, με έντονη δράση, γρήγορους ρυθμούς, έξυπνο σενάριο και καλή ερμηνεία από τον Ρούγκερ Χάουερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ