Παρασκευή 28 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Σταθερή"... απόκλιση

Αντιδράσεις στην ηγεσία της ΕΡΤ έχει προκαλέσει η διαπίστωση της ΕΣΗΕΑ ότι η ΕΡΤ αποκλίνει από το στόχο για αντικειμενικότητα και αμεροληψία. Το ΔΣ ΕΣΗΕΑ, ως γνωστόν, στη συνάντηση που είχε προ ημερών με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, αναπτύσσοντας τις θέσεις της για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, έκανε ορισμένες επισημάνσεις, που φυσικά δεν απέχουν από τη σημερινή πραγματικότητα της ΕΡΤ. Απόδειξη της κυβερνητικής "στροφής" της κρατικής ραδιοτηλεόρασης είναι και ο τρόπος με τον οποίο κάλυψε τις κινητοποιήσεις των αγροτών και των εκπαιδευτικών, προβάλλοντας ιδιαίτερα τις θέσεις και τις απόψεις των αρμόδιων - και όχι μόνο - υπουργών και των κυβερνητικών παραγόντων. Η "μεροληψία" με την οποία εμφανώς λειτουργεί η ΕΡΤ, παραπέμπει εκ νέου σ' ένα παρελθόν από το οποίο η ΕΡΤ, ματαίως όπως φαίνεται, πασχίζει ν' απαλλαγεί.

Η ΕΣΗΕΑ στη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό επισήμανε ότι σήμερα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να παίξει ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ένα σημαντικό ρόλο, "μέσα στο γκρίζο", όπως το χαρακτήρισε, ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Στα πλαίσια αυτά τονίστηκε ιδιαίτερα το θέμα της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας, που θα πρέπει να αποτελέσουν βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ΕΡΤ. Υπογραμμίστηκε, όμως, ότι "δυστυχώς φαίνεται ότι η ΕΡΤ σιγά - σιγά, αλλά με σταθερά βήματα αποκλίνει από αυτό το στόχο και φαίνεται να ξαναγυρίζει σε πρακτικές, που όλοι πιστεύαμε ότι ανήκουν πλέον στο παρελθόν".Η διαπίστωση αυτή ενόχλησε τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Παναγιώτου και τον διευθυντή ειδήσεων της ΕΤ1, Νικηφόρο Αντωνόπουλο, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, με επιστολή τους προς την ΕΣΗΕΑ υποστηρίζουν ότι οι διαπιστώσεις της ΕΣΗΕΑ για την ΕΡΤ δεν ευσταθούν και πως δεν παρατίθενται αποδεικτικά στοιχεία.

Τα θέματα της ενημέρωσης αλλά και της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας απασχόλησαν και τη συνάντηση που είχε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες οι δύο φορείς με κοινή τους ανακοίνωση, θα επισημαίνουν τα προβλήματα της ΕΡΤ, αλλά και την επικίνδυνη για την αξιοπιστία της στροφή, στις κυβερνητικές επιταγές.

Κ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ