Τρίτη 9 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταστρατηγείται το ωράριο των αστυνομικών

Παρά την επί 13 χρόνια ύπαρξη Προεδρικού Διατάγματος που καθιέρωνε το ωράριο εργασίας του αστυνομικού προσωπικού, τίποτα από όσα προβλέπει δεν εφαρμόζεται. Αυτό σημειώνει ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας, σε Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Ο βουλευτής προσθέτει πως "η αυθαιρεσία κυριαρχεί". "Στο όνομα των υπηρεσιακών αναγκών, ο αστυνόμος σήμερα υποχρεώνεται σε απασχόληση 6 και 7 μέρες τη βδομάδα, χωρίς αμοιβή για υπερωριακή εργασία, χωρίς καν τη διασφάλιση στην πράξη της χορήγησης ημερήσιων αναπαύσεων που προβλέπονται".Ετσι, "η εφαρμογή του πενθήμερου των 36 ωρών εργασίας, έγινε η εξαίρεση και ο κανόνας η παραβίασή του. Στην αυθαιρεσία αυτή σε βάρος του προσωπικού, καθοριστικό ρόλο παίζει η μη πληρωμή υπερωριακής εργασίας και πρόσθετης αμοιβής για Κυριακές και αργίες. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή των αστυνομικών υπαλλήλων και των οικογενειών τους".

Τέλος, ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό αν θα διασφαλιστεί το πενθήμερο των 36 ωρών που προβλέπει το ΠΔ, χωρίς να δίνεται δυνατότητα καταστρατήγησής του. Αν θα σταματήσει την αυθαίρετη και άσκοπη χρήση των αστυνομικών δυνάμεων πέρα του πενθήμερου. Αν θα χορηγούνται οι εβδομαδιαίες αναπαύσεις. Αν θα χορηγηθεί η οφειλόμενη, με βάση τη δημοσιοϋπαλληλική νομοθεσία πρόσθετη αμοιβή για εργασία νύχτα, Κυριακές και αργίες και αν θα χορηγείται η προβλεπόμενη από την ίδια νομοθεσία αμοιβή, για υπερωριακή απασχόληση, όταν πραγματικές ανάγκες το επιβάλλουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ