Πέμπτη 11 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στον αέρα οι συμβασιούχοι των Επιμελητηρίων

Διατήρηση του διαχωρισμού των υπαλλήλων δύο ταχυτήτων συνιστά το νομοσχέδιο με θέμα "Συλλογικές διαπραγματεύσεις στη Δημόσια Διοίκηση, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων αορίστου χρόνου και άλλες διατάξεις", με άρθρο του οποίου εξαιρούνται από τη μονιμοποίηση οι υπάλληλοι των Επιμελητηρίων που εποπτεύονται από το υπουργείο Ανάπτυξης. Αυτό τονίζεται σε επιστολή του Συλλόγου Συμβασιούχων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων Αθήνας Πειραιά προς τους συναρμόδιους υπουργούς.

Οπως υπογραμμίζει ο Σύλλογος, η εξαίρεση αυτή που αφορά μόνο 35 υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων είναι άδικη και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους οργανισμούς και στους συγκεκριμένους υπαλλήλους, ορισμένοι από τους οποίους υπηρετούν στα Επιμελητήρια πάνω από 10 - 15 χρόνια. Και ενώ, συμπληρώνει, οι υπάλληλοι αυτοί περίμεναν από χρόνο σε χρόνο τη μονιμοποίησή τους, οι ανάγκες των οργανισμών σε προσωπικό ήταν τόσο μεγάλες που προσλαμβάνονταν υπάλληλοι αντίστοιχων ειδικοτήτων και μάλιστα ως μόνιμοι υπάλληλοι.

Ο Σύλλογος επισημαίνει ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα Επιμελητήρια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Επιμελητηρίων, προσφέροντας έργο ισότιμο με τους υπόλοιπους μόνιμους και η μονιμοποίησή τους δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό λόγω της ιδιότητας των επιμελητηρίων ως ΝΠΔΔ. Επιπλέον, και οι ίδιες οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων έχουν ζητήσει επανειλημμένα τη μονιμοποίησή τους.

Ο Σύλλογος ζητάει την απάλειψη της συγκεκριμένης παραγράφου καθώς και να οριστεί συνάντηση με τους συναρμόδιους υπουργούς για το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ