Παρασκευή 12 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
Εξι νεκροί και 600 τραυματίες σε απεργία

NTAKA. -

Τουλάχιστον έξι νεκροί ήταν ως χθες ο απολογισμός των συγκρούσεων κατά τη διάρκεια 60ωρης αντικυβερνητικής απεργίας στο Μπαγκλαντές.

Ενας αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του και ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε σε συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων πολιτικών ομάδων μόνο χτες Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες πηγών που πρόσκεινται στις αρχές και μετέδωσε το "Ασοσιέιτεντ Πρες".

Ο αστυνομικός είχε τραυματιστεί σε έκρηξη βόμβας την Τρίτη και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Ντάκα, της πρωτεύουσας της χώρας, ενώ ο διαδηλωτής, ο 22χρονος Μοχαμάντ Γιουσούφ, χτυπήθηκε από σφαίρα όταν μια ομάδα πολιτικών αντίπαλων των απεργών άνοιξε πυρ στην πόλη Μπανσάκαλι, 260 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας.

Οι τραυματίες από τις συγκρούσεις κατά την απεργία ξεπέρασαν τους 600, ενώ τουλάχιστον δύο αξιωματικοί της Ασφάλειας χαροπάλευαν χτες σε νοσοκομείο.

Η εκτράχυνση της πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης ως αφορμή έχει την απαίτηση της αντιπολίτευσης να απομακρυνθεί από τη θέση του ο επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Μουχάμεντ Αμπου Σένα, τον οποίο η αντιπολίτευση των έξι κομμάτων κατηγορεί ως "προσκείμενο" στην κυβερνητική παράταξη της Σεϊχ Χασίνα και της Λέγκας Αουάμι, του κυβερνώντος κόμματος.Πιστεύεται ότι η αντιπολίτευση θα διοργανώσει και νέες διαδηλώσεις από τις 22 του Φλεβάρη, για να εμποδίσει τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών σε διάφορα τμήματα της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ