Παρασκευή 12 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Σήμερα η ετυμηγορία για τον Κλίντον

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Μέσα στα τακτά όρια που είχαν θέσει εξ αρχής οι γερουσιαστές, θα τερματιστεί η δίκη του Προέδρου Κλίντον. Επομένως, το αργότερο με το πέρας της ημέρας θα λήξει οριστικά το "σίριαλ" που προσπάθησε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τόσο του αμερικανικού λαού, αλλά και της υφηλίου. Ο τελευταίος γύρος δεν αναμένεται να έχει δυσάρεστες εκπλήξεις για τον Πρόεδρο και η υπόθεση θα λήξει το πολύ με μία επίπληξη... αλλά το αποτέλεσμα του υπόγειου και πραγματικού πολέμου, των "κονσένσιους", θα αργήσουμε πολύ να το μάθουμε.

Γεμάτοι αμφιβολίες, αλλά και ανησυχίες σε σχέση με το ποια λύση θα είναι η προτιμότερη για τη λήξη του "πολέμου", οι γερουσιαστές επέστρεψαν χθες για τις τελικές διαβουλεύσεις και την απόφαση που θα "κρίνει" το μέλλον του Προέδρου των ΗΠΑ. Τριάντα επτά γερουσιαστές επιθυμούν ακόμη να εκφράσουν τις απόψεις τους, με αφορμή την επανάληψη των συνεδριάσεων κεκλεισμένων των θυρών, δήλωσε χθες το πρωί ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας Τρεντ Λοτ - η επιτρεπόμενη διάρκεια ομιλίας κάθε γερουσιαστή φτάνει τα 15 λεπτά - για να συμπληρώσει ότι η ετυμηγορία στη δίκη του Αμερικανού Προέδρου θα ανακοινωθεί προφανώς σήμερα. "Είναι πιθανό να τελειώσουμε αργά το βράδυ, αλλά για την ώρα δεν πιστεύω ότι αυτό θα είναι δυνατό", δήλωσε ο Λοτ στη Γερουσία πριν αρχίσει και πάλι η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών.

Μπορεί η υπόθεση να τείνει στο τέλος της, το "δράμα" όμως δε δείχνει να εγκαταλείπει... Είναι ακόμα αρκετό, ώστε να δώσει ένα πρέπον και αρμόζων "τέλος" στην ιστορία που απασχολεί περισσότερο από ένα χρόνο τα αμερικανικά και παγκόσμια ΜΜΕ. Αναμένεται ότι και οι δύο ομάδες - ρεπουμπλικανοί και δημοκρατικοί - θα κρατήσουν γερά μέχρι τέλους και η δίκη με την πρόταση της καθαίρεσης του Προέδρου θα λήξει με μία πλειοψηφία μεν, αλλά όχι με την αναγκαία των δύο τρίτων που θα οδηγούσε σε μία τιμητική απόλυση. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ήδη τα επιτελεία και των δύο κομμάτων μελετούν τις επόμενες κινήσεις, της "μετά την πρόταση καθαίρεσης εποχής", ενώ ο Λευκός Οίκος αφήνει να διαρρεύσει ότι προετοιμάζει μία ολόκληρη καμπάνια κατά της Βουλής των Αντιπροσώπων που "έβαλε το έθνος σε περιπέτειες", ώστε να επωφεληθούν οι Δημοκρατικοί στις ενδιάμεσες εκλογές του 2000 και να μπορέσουν να εξασφαλίσουν και πάλι μια πλειοψηφία. Εξάλλου τα "στοιχήματα" και για τα δύο κόμματα δεν αφορούν μόνο τις ενδιάμεσες εκλογές, αλλά και τις προεδρικές του 2000...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ