Παρασκευή 12 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Μαύρη" εργασία σε σαπάκι

Μετά από παρέμβαση συνδικαλιστών απαγορεύτηκε ο απόπλους σε πλωτό φέρετρο

Η "μαύρη εργασία" εξακολουθεί να οργιάζει στο λιμάνι του Πειραιά και δίπλα στα λιμεναρχεία, παρά τις καθημερινές πλέον καταγγελίες και τα συγκεκριμένα στοιχεία που καταθέτει η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, η ΠΕΜΕΝ και ο "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".Δίπλα στο Λιμεναρχείο Κερατσινίου,αντιπροσωπεία της ΠΕΜΕΝ, μαζί με τον εκπρόσωπο της ΙΤF (Διεθνής Οργάνωση Ναυτεργατών) κ. Βασιλόπουλο,εντόπισαν χτες το 27χρονο φορτηγό πλοίο "JUSTICE 1" με σημαία Παναμά, στο οποίο οι 10 ναυτεργάτες που αποτελούν το πλήρωμά του, ανάμεσά τους και τρεις Ελληνες, είναι ανασφάλιστοι!Επιπλέον, το ίδιο το πλοίο αποτελεί ένα από τα εκατοντάδες σαπάκια που κυκλοφορούν στις θάλασσες.

Οι πληροφορίες φέρουν ως πλοιοκτήτη του πλωτού φέρετρου τον αντιδήμαρχο του Δήμου Αγίας Παρασκευής Μάκη Χάρχαλο (υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ). Ο ίδιος ωστόσο μάς δήλωσε: "Είμαι εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας, η οποία είναι Παναμανέζικη. Είμαι οικονομολόγος και παρέχω οικονομικές συμβουλές, όπως και σε άλλες εταιρίες τις οποίες εκπροσωπώ. Δεν είμαι υπεύθυνος". Σε ερώτηση ποιος είναι ο πλοιοκτήτης απάντησε: "Οι πλοιοκτήτες είναι ξένοι", ενώ δε θέλησε να δώσει παραπέρα πληροφορίες... Οσον αφορά την πλοιοκτήτρια εταιρία όπως μας απάντησε είναι η JUSTISE MARITIME...

Χτες οι συνδικαλιστές ανέβηκαν στο πλοίο, για να διαπιστώσουν ότι ήταν σε άθλια κατάσταση! Εντοπίστηκαν σοβαρά προβλήματα στην κύρια μηχανή, για την οποία ο... εκπρόσωπος της εταιρίας, παραδέχτηκε ότι είναι καμένη και επέρριψε ευθύνες σε έναν από τους ναυτεργάτες του πληρώματος! Επίσης διαπιστώθηκαν προβλήματα στο βαρούλκο των αγκυρών, δεν υπήρχε αντλία υγιεινής και πολλά άλλα προβλήματα. Οσον αφορά το πλήρωμα διαπίστωσαν ότι εκτός των άλλων, δεν υπήρχαν και αποδείξεις πληρωμών (PAY), δηλαδή τα όσα χρήματα δίνονταν στους ναυτεργάτες ήταν χέρι με χέρι, δεν υπήρχε καμία απόδειξη και κανείς δεν ήξερε σε τι ποσό τελικά ανερχόταν ο μισθός του! Μετά την καταγγελία της ΠΕΜΕΝ, τελικά διαπιστώθηκαν και από το λιμεναρχείο τόσο η άθλια κατάσταση του πλοίου, όσο και οι υπόλοιπες παραβάσεις και απαγορεύτηκε ο απόπλους του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ