Παρασκευή 12 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΞΕΝΙΑ ΛΑΓΟΝΙΣΙΟΥ
Στον Μαντωνανάκη "το φιλέτο"

Στην "Τουριστική Εταιρία Ηλιος" της οικογένειες Π. Μαντωνανάκη κατακυρώθηκε τελικά η εκμετάλλευση του φιλέτου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στην Αττική, το "Ξενία" Λαγονησίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η σύμβαση για την εκμίσθωση διάρκειας 40 χρόνων στην παραπάνω εταιρία, που μπορεί να υπογραφεί ακόμα και σήμερα, είναι "βελτιωμένη" σε σχέση με την πρώτη προσφορά της "Τουριστικής Εταιρίας Ηλιος". Ετσι, το "παζάρι" κατέληξε σε ύψος επένδυσης 10,7 δισ. δρχ. από 8,6 που ήταν η αρχική, καθώς και συμπληρωματική επένδυση δύο δισ. δρχ. κάθε δέκα χρόνια. Το ετήσιο μίσθωμα, δε, ανέρχεται σε 1,031 δισ. δρχ.

Πάντως, γνώστες των πραγμάτων επισημαίνουν ότι - ανεξάρτητα από τις δεδομένες συνέπειες της ιδιωτικοποίησης που είναι ένα το κρατούμενο - το τίμημα αυτό σε σχέση με την αντικειμενική αξία των εγκαταστάσεων της μονάδας, που είναι πάνω από ένα τρισ. δρχ. και με δεδομένα τα αποτελέσματα που θα μπορούσε να έχει η μονάδα εάν η κυβέρνηση ήθελε να αξιοποιήσει τις πραγματικές δυνατότητές της, είναι ιδιαίτερα χαμηλό.

Αξίζει δε, να επισημάνουμε ότι οι ίδιες πηγές που από χτες το απόγευμα διέρρεαν τα παραπάνω ποσά σα να πρόκειται για πακτωλό χρημάτων, φρόντιζαν να κρατούν εφτασφράγιστο μυστικό το τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους του "Ξενία". Μάλιστα, δε θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η προκλητική επιχείρηση εμπαιγμού των εργαζομένων από την πολιτική ηγεσία του ΕΟΤ και συγκεκριμένα του γενικού γραμματέα, ο οποίος σε χτεσινή του συνάντηση με εκπροσώπους τους δήλωνε άγνοια για το μέλλον της μονάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ