Παρασκευή 12 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τους ξένους της ΕΥΔΑΠ

Το έγγραφο της Ομοσπονδίας Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, με το οποίο καταγγέλλεται ότι στην επιχείρηση εμφανίστηκαν σύμβουλοι ξένων επιχειρήσεων, οι οποίοι ζητούσαν πληροφορίες χωρίς να αιτιολογούν τους λόγους της επίσκεψής τους, φέρνουν στη Βουλή με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης.Οι βουλευτές του Κόμματος συμπληρώνουν ότι σύμφωνα με καταγγελίες οι νέες εταιρίες συμβούλων εγκαταστάθηκαν με σκοπό να προωθήσουν τη λύση της θυγατρικής για την ΕΥΔΑΠ και τη μετοχοποίησή της κατά 25% και ζητούν από τον υπουργό να καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την εγκατάσταση αυτών των νέων συμβούλων. Το πλήρες κείμενο της Αίτησης έχει ως εξής:

"Η Ομοσπονδία Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ με το αρ. 3389/2.2.98 έγγραφό της καταγγέλλει ότι στην ΕΥΔΑΠ εμφανίστηκαν με εντολή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας σύμβουλοι ξένων επιχειρήσεων (Rochild & Hinder), οι οποίοι ζητούσαν πληροφορίες για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η επιχείρηση, χωρίς να αιτιολογούν στη διοίκηση της Εταιρείας τους λόγους της επίσκεψής τους και γιατί ζητούν αυτές τις πληροφορίες.

Η εμφάνιση αυτών των νέων συμβούλων, για τους οποίους κανείς δεν έχει ενημερωθεί, προκάλεσε αναστάτωση στους εργαζόμενους. Σύμφωνα, μάλιστα, με καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι νέες εταιρίες συμβούλων (με αμοιβή 2,5 εκατ. δολάρια) εγκαταστάθηκαν με σκοπό να προωθήσουν τη λύση της θυγατρικής για την ΕΥΔΑΠ και τη μετοχοποίησή της κατά 25%.

Μετά τα παραπάνω καλείται ο κ. υπουργός να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής όλα τα στοιχεία που έχουν σχέση με την εγκατάσταση των νέων αυτών συμβούλων, το αντικείμενο του έργου τους, τη σύμβαση, το κόστος κλπ.".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ