Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκτακτη συνέλευση σερβιτόρων

Εκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποιεί τη Δευτέρα, 15/2, στις 11.30π.μ. τοΣωματείο Σερβιτόρων Αθήνας στο θέατρο "Ακάδημος" στην οδό Ιπποκράτους, μετά από σχετικό αίτημα αρκετών μελών του που εργάζονται σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η πλειοψηφία αυτών των επιχειρήσεων δεν πληρώνει με ποσοστά, όπως υποχρεούνται από τη σύμβαση, αλλά με μεροκάματο, που είναι κατά πολύ χαμηλότερο από τις αποδοχές που θα είχαν, με βάση το ποσοστό που τους αναλογεί επί των εισπράξεων. Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι οι ιδιοκτήτες τους υποχρεώνουν να πληρώνουν από την τσέπη τους την ασφάλισή τους!

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για εργαζόμενους που εργάζονται από τις 9μμ έως τα ξημερώματα και υποχρεώνονται όταν κλείσει το μαγαζί να εκτελούν και χρέη καθαριστών! Συνδικαλιστές από το Σωματείο Σερβιτόρων επισημαίνουν ότι τα μεροκάματα που χορηγούν αυτές οι επιχειρήσεις και που κυμαίνονται από 10 έως 15.000 δραχμές, σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στις υπηρεσίες που έχει προσφέρει ο εργαζόμενος όλη τη νύχτα. Επιπλέον, σημειώνουν ότι μ' αυτά τα μεροκάματα οι εργαζόμενοι πρέπει να εξασφαλίσουν και τη διαβίωσή τους για το μισό περίπου χρόνο που μένουν άνεργοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ