Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ
Κατάληψη, συγκέντρωση και πορεία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων της Εταιρίας Πετρελαίου Β. Αιγαίου στην Καβάλα προχώρησαν χθες οι απολυμένοι της επιχείρησης. Είχε προηγηθεί μεγάλη πορεία, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, στη διάρκεια της οποίας οι διαδηλωτές ζήτησαν την επαναλειτουργία του Πρίνου.

Οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας και κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι δέχεται χωρίς αντίδραση το καταχρηστικό και παράνομο κλείσιμο της εταιρίας. Η πορεία που ακολούθησε κατέληξε στα κεντρικά γραφεία της ΕΠΒΑ, τα οποία φυλάσσονταν από μεγάλη αστυνομική δύναμη. Οι διαδηλωτές έσπασαν τον κλοιό των αστυνομικών και κατέλαβαν το γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας. Αποχώρησαν μόνο μετά τη διαβεβαίωση της διοίκησης της εταιρίας ότι θα συναντηθεί με εκπροσώπους των απολυμένων τη Δευτέρα στις 10 το πρωί.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο με τη συμμετοχή φορέων της πόλης, αποφασίστηκε η διοργάνωση παγκαβαλιώτικου συλλαλητηρίου στις 24 του Φλεβάρη και αποκλεισμός της Εθνικής οδού προς την Καβάλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ