Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Οργώνονται" οι τόποι δουλιάς

Πυκνώνουν οι περιοδείες της "Επιτροπής Πρωτοβουλίας για να αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα" ενόψει της πανελλαδικής σύσκεψης

Εντείνονται οι προσπάθειες από συνδικαλιστές διαφόρων κλάδων για την καλύτερη προετοιμασία της πανελλαδικής σύσκεψης συνδικάτων και συνδικαλιστών, που θα γίνει στις αρχές του Απρίλη, με πρωτοβουλία της Επιτροπής για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος.Ετσι, σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται δεκάδες περιοδείες σε χώρους δουλιάς, εξορμήσεις, συσκέψεις και συζητήσεις, για την ενημέρωση των εργαζομένων για το πλαίσιο αρχών και δράσης της Επιτροπής.

Το πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και υιοθετήθηκε από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων κλάδων ένδυσης της Νάουσας, του Δέρματος Θεσσαλονίκης, ιματισμού Αγρινίου και Βαφέων Θεσσαλονίκης και των επιχειρησιακών της ΗΛΙΟΦΙΝ και της ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ.Τα ΔΣ των παραπάνω σωματείων αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην πανελλαδική σύσκεψη.

Επίσης, με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας και του Σωματείου εργαζομένων στον "Καζή",πραγματοποιείται σύσκεψη των σωματείων του μετάλλου την Πέμπτη, 25 Φλεβάρη, με θέμα το συντονισμό δράσης για την αλλαγή της κατάστασης στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Στο Βόλο

Με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Σωματείων και συνδικαλιστών Βόλου,οργανώνεται ευρεία σύσκεψη διοικητικών συμβουλίων σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, την Πέμπτη, 25 Φλεβάρη, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης,στην οποία θα μιλήσει ο Γ. Μαυρίκος,για την ανάγκη αναζωογόνησης και ενίσχυσης των αγωνιστικών και ταξικών χαρακτηριστικών του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Στο εργοστάσιο "Καλής"

Τους μεταλλεργάτες του εργοστασίου "Καλής" στο Βοτανικό επισκέφτηκαν χτες οι συνδικαλιστές Δ. Κυπραίος,Αντ. Αβραμίδης και Μ. Νιάρος.Οι εργάτες εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον, επισήμαναν την ανάγκη να ευδοκιμήσει η προσπάθεια της Επιτροπής, ενώ οργισμένοι καταφέρθηκαν ενάντια στις πλειοψηφίες των ανώτερων συνδικαλιστών οργανώσεων.

Επίσης, προχτές οι συνδικαλιστές Δ. Κυπραίος και Δ. Τσιουμπρής συνεχίζοντας τις συναντήσεις με σωματεία του κλάδου, συναντήθηκαν με τα ΔΣ των σωματείων του "Δράκου Πολέμη" και του "Φυρογένη",ενημερώνοντάς τα και ζητώντας να μελετήσουν το πλαίσιο αρχών και δράσης της Επιτροπής και να αποφασίσουν για τη συμμετοχή τους στην Πανελλαδική σύσκεψη.

Στο Γ' Θεραπευτήριο ΙΚΑ

Ιδιαίτερα θετική ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων του Γ' Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ στο κάλεσμα συνδικαλιστών από την Επιτροπή για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος, που τους επισκέφτηκαν, να συντονίσουν τη δράση τους. Μάλιστα, δεσμεύτηκαν ότι σ' αυτή την κατεύθυνση θα εκλέξουν Επιτροπή τις αμέσως επόμενες μέρες.

Στο ταχυδρομικό γραφείο Πατησίων

Στο τμήμα διανομής του ταχυδρομικού γραφείου Πατησίων περιόδευσαν χτες οΓ. Μαυρίκος και ο Γ. Κρίκας,όπου κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν έμπρακτα την πρωτοβουλία της Επιτροπής και να πάρουν μέρος στην Πανελλαδική σύσκεψη. Οι συνδικαλιστές τόνισαν ότι ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους στα δικά τους χέρια, να υψώσουν το αγωνιστικό τους ανάστημα κόντρα στη συμβιβαστική τακτική των πλειοψηφιών που ελέγχουν τις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Στον ΟΤΕ

Περιοδεία στο κτίριο 2 έως 4 του ΟΤΕ στην Κυψέλη, όπου στεγάζονται οι τεχνικές υπηρεσίες, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι συνδικαλιστές Δ. Αγκαβανάκης,Ν. Σιτζάνης και Τ. Κλάδης.

Οι συνδικαλιστές έγιναν δέκτες πολλών καταγγελιών από τους εργαζόμενους για τη στάση που τηρούν οι πλειοψηφίες στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και δεκάδων ερωτημάτων για το πώς μπορεί να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Από την πλευρά τους υπογράμμισαν ότι σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίος ο συντονισμός δράσης και κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια της Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ