Πέμπτη 18 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνάντηση για τα προβλήματα των οικοδόμων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο ανέπτυξαν στη διάρκεια συνάντησής τους με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Γ. Μαγκριώτη τα μέλη του προεδρείου της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης.Οι συνδικαλιστές, αφού εξήγησαν ότι πολλά από αυτά τα προβλήματα προέρχονται από τις χαριστικές διευθετήσεις που έγιναν από την κυβέρνηση για λογαριασμό των εργολάβων μεγαλοκατασκευαστών, ζήτησαν να μην καταργηθεί ο κανονισμός βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, όπως και να επανέλθει στο 1,5 ανά ένσημο ο κανονισμός ασφάλισης των οικοδόμων.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας, αναφερόμενα στον ισχυρισμό των εργολάβων ότι πληρώνουν στο ΙΚΑ επιπλέον ένσημα κάθε μήνα, τόνισαν πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι χιλιάδες αλλοδαποί και συνταξιούχοι δουλεύουν ανασφάλιστοι, ενώ εκατομμύρια ώρες υπερωριακής απασχόλησης είναι ακάλυπτες ασφαλιστικά. "Ετσι λοιπόν, τα εμφανιζόμενα ως πλεονάζοντα ένσημα είναι από τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας", τόνισαν.

Ακόμη ζήτησαν: Κατώτερη σύνταξη ίση με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη. Μείωση από 600 σε 300 ένσημα στην 5ετία για την αναπηρική σύνταξη. Αμεση λειτουργία ιατρείων του ΙΚΑ στο Σταυρό Θεσσαλονίκης για την εξυπηρέτηση και των γύρω χωριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ