Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλατιά απήχηση

Καθημερινά ολοένα και περισσότερα σωματεία, αλλά και συνδικαλιστές υιοθετούν το πλαίσιο αρχών και δράσης της "Επιτροπής για να αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα" και αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική σύσκεψη, στην οποία καλεί η Επιτροπή στις αρχές του Απρίλη.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής Αθήνας, "Ο Προμηθέας",σε σχετική ανακοίνωσή του, τονίζει ότι στηρίζει την προσπάθεια της Επιτροπής, αφού σημεία αιχμής και της δικής του δράσης είναι: "Η αλλαγή της κατάστασης στο συνδικαλιστικό κίνημα, η αντίσταση στους μηχανισμούς φθοράς, η αγωνιστική και ηθική εξυγίανσή του, η ενότητα των εργαζομένων απέναντι στην ΟΝΕ, η αντίθεση στον κοινωνικό διάλογο, η πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η απαίτηση για λήψη ουσιαστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας".

Επίσης, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων "Εμμ. Καζή" εκτιμά ότι "στο συνδικαλιστικό κίνημα επικρατεί κατάσταση σήψης, διαφθοράς και συμβιβασμού, με ευθύνη των πλειοψηφιών στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις", εκφράζει τη συμφωνία του με το πλαίσιο έκκλησης της Επιτροπής και αποφασίζει να πάρει μέρος στην πανελλαδική σύσκεψη.

Περιοδεία στον ΟΤΕ

Στο κτίριο των τεχνικών υπηρεσιών του ΟΤΕ, στην Καλλιθέα, περιόδευσαν χτες ο Γ. Σταυρόπουλος και ο Ν. Σιτζάνης από την Επιτροπή. Οι συνδικαλιστές, κατά τη συζήτησή τους με τους εργαζόμενους, κατάγγειλαν ότι ενώ η κυβέρνηση προσφέρει γην και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο και καταργεί στοιχειώδη δικαιώματα, οι πλειοψηφίες στις ανώτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις, σιωπούν, συναινούν και συμβιβάζονται.

Ενημέρωσαν για τη συγκρότηση της Επιτροπής και την προσπάθεια, που αυτή καταβάλλει για την αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος, τονίζοντας ότι σ' αυτήν την πρωτοβουλία έχουν θέση όλοι όσοι πλήττονται απ' αυτήν την πολιτική. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν την προσπάθεια και να πάρουν μέρος στην πανελλαδική σύσκεψη, πόσο μάλλον που ο Οργανισμός στον οποίο εργάζονται έχει μπει στο στόχαστρο των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ