Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ"
Μαχητική απάντηση στον αυταρχισμό

ΧΑΛΚΙΔΑ (του ανταποκριτή μας). -

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην "Ελληνική Εταιρία Μπισκότων" (πρώην Αλλατίνη), στην προχτεσινή Γενική Συνέλευση, που έγινε αμέσως μετά την επίθεση που δέχτηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι από μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Να σημειώσουμε πως την ίδια μέρα με την αστυνομική επίθεση, το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας, με απόφασή του, που εκδόθηκε αυθημερόν, κήρυξε την 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου στην επιχείρηση, "παράνομη και καταχρηστική"!

Η Γενική Συνέλευση καταδίκασε την αστυνομική βία, την ποινικοποίηση των αγώνων και τις μεθόδους τρομοκράτησης που χρησιμοποιεί η εργοδοσία και εξουσιοδότησε τη διοίκηση του σωματείου να προβεί σε πολύμορφες κινητοποιήσεις, μέχρι να επαναπροσληφθούν οι δυο απολυμένοι, ο πρόεδρος του σωματείου και ένας εργαζόμενος.

Αμέσως μετά οι εργαζόμενοι με πορεία διαδήλωσαν στους δρόμους της Χαλκίδας, στη Νομαρχία Εύβοιας και στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ καταγγέλλει την αστυνομική βία που είχε αποτέλεσμα δυο γυναίκες να διαμετακομιστούν τραυματισμένες στο νοσοκομείο.

Η ΝΕ Εύβοιας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, θεωρεί ηθικό αυτουργό την κυβέρνηση και την πολιτική της, που υλοποιεί τις αποφάσεις του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών και των βιομηχάνων, με τη βοήθεια των κομμάτων που ψήφισαν τις συνθήκες Μάαστριχτ - Αμστερνταμ. Τεράστιες ευθύνες, τονίζεται, επωμίζονται οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που μέσω του"κοινωνικού διαλόγου" συναινούν στο ξεπούλημα των συμφερόντων των εργαζομένων, βάζοντας "πλάτη" να περάσει η αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική. Τις ίδιες ευθύνες επωμίζονται - σημειώνει - και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο ΕΚ Εύβοιας.

Η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στην "Αλλατίνη" και καλεί στο μονόδρομο της ενότητας και του αγώνα, στο συντονισμό της πάλης τους για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, την ενίσχυση του ταξικού πόλου και στη δημιουργία μετώπου πάλης στην κατεύθυνση της ρήξης με αυτή την πολιτική και τους εκφραστές της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ