Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ 2004
Συμφωνία ΔΟΕ για τις αλλαγές

Με θετική διάθεση αντιμετώπισαν οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ, που βρίσκονται στη χώρα μας, την πρόθεση της οργανωτικής επιτροπής του "ΑΘΗΝΑ 2004" και της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μερικές αλλαγές στο φάκελο, που είχε παρουσιάσει κατά την ανάληψη της διοργάνωσης. Ταυτόχρονα όμως έστειλαν σαφές μήνυμα πως πρέπει η έκτασή τους να 'ναι περιορισμένη.

Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ζαγκ Ρογκ, και ο διευθυντής Αθλημάτων και Σχέσεων με τις διεθνείς ομοσπονδίες, Ζιλμπέρ Φελί, επισήμαναν: "Γενική πολιτική της ΔΟΕ είναι ο φάκελος που υποβάλλει η πόλη στη διάρκεια της διεκδίκησης, να υφίσταται τις λιγότερες δυνατές αλλαγές. Ομως σχεδόν πάντα γίνονται μετατροπές με γνώμονα παράγοντες, όπως το κόστος, ο χρόνος κατασκευής και το περιβάλλον".

Στην περίπτωση της Αθήνας οι αλλαγές αφορούν 4 χώρους. Το ιππικό κέντρο, που αντί για το Τατόι θα γίνει στο Μαρκόπουλο, το χόκεϊ δε θα φιλοξενηθεί στο Στάδιο Καραϊσκάκη, το χώρο του Φαλήρου (μεταξύ άλλων θα γίνονταν μπέιζμπολ, σόφτμπολ), τον προτεινόμενο νέο αθλητικό χώρο στον Ασπρόπυργο.

Ακόμα οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ, όπως και άλλοι συνάδελφοί τους στο πρόσφατο παρελθόν, εμφανίστηκαν, ως συνήθως, ικανοποιημένοι από την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που αφορά την πορεία των έργων αλλά και τη στελέχωση της οργανωτικής επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ