Σάββατο 20 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ-ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Ελληνοϊταλικές "μάχες"

Την Τιμσίστεμ θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός και τη Βαρέζε ο Ολυμπιακός στην τρίτη φάση της Ευρωλίγκα

Βίοι παράλληλοι για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο μαραθώνιο της Ευρωλίγκα. Μετά την ολοκλήρωση της Β φάσης στη διοργάνωση οι δύο εκπρόσωποί μας καλούνται να αντιμετωπίσουν στη συνέχεια τους αντίστοιχους εκπροσώπους της Ιταλίας. Ελληνοϊταλική μονομαχία λοιπόν με τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει την Τιμσίστεμ και τον Ολυμπιακό τη Βαρέζε.

Εύκολα παιχνίδια; Οχι και τόσο, παρά το γεγονός ότι και οι δυο ελληνικές ομάδες θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας αν χρειαστεί και τρίτος αγώνας. Αναμφισβήτητα οι ιταλικές ομάδες αποτελούν από τις πιο ισχυρές της Ευρώπης και έχουν δείξει ότι δεν επηρεάζονται από έδρες.

Ο προπονητής των "πρασίνων", Λευτέρης Σούμποτιτς, χαρακτήρισε την Τιμσίστεμ περίεργη ομάδα και όπως τόνισε θα πρέπει να προσέξουν πολύ οι παίκτες του σε όλα τα παιχνίδια, όσα και εάν είναι αυτά. "Πρόκειται για δύσκολο αντίπαλο. Εχω στη διάθεσή μου ορισμένες κασέτες και διαπίστωσα ότι είναι μια ομάδα που μπορεί τη μία να χάσει με τριάντα πόντους και την επόμενη να κερδίσει με 20".

Πάντως ο "Πίξι" ήταν διπλά ευχαριστημένος από το προχθεσινό παιχνίδι με την Ταουγκρές. Αφ' ενός, η νίκη με 86 - 63 και αφ' ετέρου, η καλή εμφάνιση των παιχτών του. Ιδιαίτερα του Ιρλανδού Πάτρικ Μπερκ ο οποίος ήταν εξαιρετικός και έδειξε ότι αποτελεί μια καλή λύση για τον Σούμποτιτς. Οι "πράσινοι" αντιμετώπισαν προβλήματα μόνο στο Α μέρος (42 - 41 ημίχρονο). Στην επανάληψη επέβαλαν το ρυθμό τους και με πολύ καλή άμυνα "έκοψαν τα φτερά" των Ισπανών.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 13, Φώτσης 3, Τζεντίλε, Οικονόμου, Μποντιρόγκα 25, Μπουντούρης 9, Χούπμαν, Μπερκ 13, Ράτζα 22.

ΤΑΟΥΓΚΡΕΣ: Ανγκούλο 1, Μπένετ 17, Σάντερς 8, Γουίντερς 5, Εσπίλ 17, Ρουσκόνι 6, Ορτούν 1, Μπέριτς 8.

Δυνατή έδρα η Βαρέζε...

Ο πιο αρμόδιος να μιλήσει για την αντίπαλο το Ολυμπιακού δεν είναι άλλος από τον Αριαν Κόμαζετς, ο οποίος έχει περάσει πολλά χρόνια αγωνιζόμενος με τη φανέλα της ομάδας που τώρα θα βρεθεί αντίπαλος. "Εχει πολύ δύσκολη έδρα αφού διαθέτει φανατικούς φιλάθλους που δίνουν δύναμη στους παίκτες με τις φωνές τους. Φέτος έδειξε ότι στέκεται καλά και εκτός έδρας για αυτό χρειάζεται προσοχή", επισήμανε ο Κόμαζετς.

Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 2 Μάρτη και οι ρεβάνς στις 4. Αν χρειαστούν τρίτα παιχνίδια θα γίνουν στις 11 του ίδιου μήνα.

Τα υπόλοιπα ζευγάρια είναι: Ζαλγκίρις - Ούλκερ, Φενέρμπαξε - Ρεάλ Μαδρίτης, Ολίμπια Λουμπλιάνας - Ορτέζ, Βιλερμπάν - Τσιμπόνα, Εφες Πίλσεν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Κίντερ - Μακαμπί Τελ Αβίβ.

Η τελική βαθμολογία στους ομίλους των ελληνικών ομάδων είναι:

ΣΤ' ΟΜΙΛΟΣ: Παναθηναϊκός 31, Εφες Πίλσεν 27, Μακαμπί Τ.Α. 23, Βαρέζε 23, Ταουγκρές 23, Σαράτοφ 19. Ζ' ΟΜΙΛΟΣ: Ολυμπιακός 27, Κίντερ 26, ΤΣΣΚΑ 26, Τιμσίστεμ 25, ΠΑΟΚ 23, Σαμάρα 17.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ