Κυριακή 21 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Καθαρές - πολύχρωμες σερπαντίνες

Τέλειωσαν τα ψέματα και τα μασκαρέματα ή μάλλον απόψε τελειώνουν. Από αύριο έρχεται η... κάθαρση. Ερχεται; Ας είναι. Μια ματιά θα ρίξουμε στο πρόγραμμα, έτσι για να ξέρουμε τι μας περιμένει. Σήμερα, λοιπόν, Κυριακή, στη ΝΕΤ στις 23.00, ο σκηνοθέτης Γιώργος Δάμπασης μας ξεναγεί σ' ένα παλιό δικό μας κόσμο, μας μεταφέρει στη "Μεγάλη Αθηναϊκή Επιθεώρηση".Η εκπομπή καλύπτει την περίοδο 1890 - 1940. Ασφαλώς και θα είναι μια ενδιαφέρουσα, συγκινητική αλλά και ψυχαγωγική παραγωγή.

Αύριο, Καθαρή Δευτέρα θα πάμε στο νυχτερινό κέντρο "Γραμμές" για να δούμε μια Σερπαντίνα πάνω από την Αθήνα.Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης και η Αφροδίτη Μάνου μεταμφιέζονται στον "καλύτερό τους εαυτό" και μας καλούν να αναζητήσουμε μαζί τους τη χαμένη αθωότητά μας. Τα καλύτερά μας χρόνια. Το μουσικό ταξίδι ξεκινά από τις αποκριάτικες μελωδίες της παλιάς Αθήνας, περνά από τα δικά τους τραγούδια, σταματά για λίγο στα ρεμπέτικα και φθάνει μέχρι τις χαρούμενες οπερέτες. Δυο φίλοι από τα παλιά συναντιούνται, θυμούνται, τραγουδάνε τραγούδια που όλοι μας αγαπήσαμε. ΕΤ - 1 στις 21.00.

Επίσης, αύριο στις 19.30 θα πάρουμε μια γεύση από τη μαγεία της ημέρας. Στη ΝΕΤ θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ: "Η μαγική μέρα της Καθαρής Δευτέρας",μια εκπομπή που σατιρίζει αλλά ταυτόχρονα καταγράφει τα ελληνικά ήθη και έθιμα. Ανάμεσα σε αστείες και κωμικές παραστάσεις που δίνονται από το λαό μας στις πλατείες των χωριών, διακρίνουμε και πράξεις που έχουν μια βαθιά τελετουργική και λατρευτική έννοια. Στις τελετές της Καθαρής Δευτέρας μετέχουν συνήθως όλοι οι κάτοικοι του χωριού. Γιατί εκτός των άλλων, η μέρα αυτή είναι η ανεπίσημη υποδοχή της άνοιξης. Σκοπός του ντοκιμαντέρ δεν είναι μια επιμορφωτική καταγραφή των δρώμενων αλλά μια περιπαικτική διάθεση σύμφωνα με το πνεύμα της Αποκριάς. Πρόκειται για μια εκπομπή που είναι κατακερματισμένη σε κωμικά ταχυδράματα. Ενα σύγχρονο μουσικό συγκρότημα χάνεται σ' ένα χωριό της επαρχίας και ζει τη μια περιπέτεια μετά την άλλη... Τα γυρίσματα έγιναν στο χωριό Κουβαράς, στα Μεσόγεια, με τη συμμετοχή και τη βοήθεια των κατοίκων. Σκηνοθεσία Κώστας Κατσαρόπουλος. Σενάριο Γιάννης Γαϊτάνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ