Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ομαδικές "συνθέσεις"

Ο Γιάννης Μουχασίρης και ο Γιάννης Παυλίδης,συνεκθέτουν από τις 9 Μαρτίου στην γκαλερί "Νέες Μορφές" (Βαλαωρίτου).

Ο Γ. Μουχασίρης θα παρουσιάσει τη νέα του δουλιά με τίτλο "Παγωμένα παιχνίδια",που απαρτίζεται από μακρόστενους πίνακες μεγάλων διαστάσεων. Φιγούρες παγωμένες σε μετέωρα στιγμιότυπα επιδίδονται σε εύθραυστες ακροβασίες και αφηγούνται, με την εικαστική γλώσσα, μια ιστορία δίχως αρχή και τέλος. Ονειρώδη τοπία που κρύβουν μέσα τους το σπέρμα του εφιάλτη, προσφέρουν το σκηνικό σε ένα αλλόκοτο κουκλοθέατρο που ισορροπεί ανάμεσα στην κωμωδία και την τραγωδία, το παιχνίδι και την αλληλοεξόντωση, το φως και το σκοτάδι.

Η "ART CITY" του Γ. Παυλίδη, αποτελείται από πολύχρωμα κτίσματα φτιαγμένα από χαρτοπολτό. Καθένα από αυτά διατηρεί την αυτονομία του μέσα από την ιδιαιτερότητα του χρώματός του και των δρώμενων στα παράθυρά του: σκηνές που έχουν να κάνουν με υπολογιστές, δείκτες χρηματιστηρίου, γυμνές γυναίκες, καφέ, σινεμά, χώρους τέχνης και διασκέδασης, φυλακές που εγκλωβίζουν την ενέργεια και τη δημιουργικότητά μας. Και οι δύο εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 28 Μαρτίου.

  • Μια ενδιαφέρουσα εικαστική πρόταση θα φιλοξενηθεί από τις 8 έως τις 27 Μαρτίου στην γκαλερί "Μετόπη" (Ερεχθείου και Καλλισπέρη 27). Πρόκειται για την παρουσίαση της δουλιάς τριών καλλιτεχνών: του Γιάννη Αντωνόπουλου,του Σταύρου Ιωάννου και του Στράτου Φασιανού.Το έργο του Γ. Αντωνόπουλου καλεί τον θεατή να περιηγηθεί ανάμεσα σε ρεαλιστικές απεικονίσεις και να μοιραστεί μαζί του μνήμες από το χώρο και το χρόνο. Η δουλιά του Σ. Ιωάννου αποτυπώνει το ανεπανάληπτο φως του Αιγαίου και τοπία που καταγράφουν την αιωνιότητα. Τέλος, ο Σ. Φασιανός φιλοτεχνεί τα έργα του με συνετή καλλιτεχνική πορεία, ευαισθησία και δεξιοτεχνία, δίνοντας έτσι το δυναμισμό του χώρου.
  • Εξι δημιουργοί κάνουν το ατομικό... συλλογικό σε μια έκθεση που τελεί υπό την αιγίδα της "Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά" και σε οδηγεί σε διαφορετικά μονοπάτια της ζωγραφικής και της γλυπτικής. Οι ζωγράφοι Στέφανος Κωνσταντινίδης, Κυριάκος Κωνσταντινίδης και Γιάννης Στρατής και οι γλύπτες Ζαννής Μπαχάς, Γιώργος Θ. Ξενούλης και Κώστας Κωνσταντακόπουλος,εκθέτουν τη δουλιά τους στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών (κτίριο Κωστή Παλαμά, Ακαδημίας 48). Η έκθεση εγκαινιάζεται τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Μαρτίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ