Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Φωτεινά" αφιερώματα από τον "902"

Στο μεγάλο ηθοποιό, που δεν υπάρχει πια, στον Δημήτρη Χορν,είναι αφιερωμένες σήμερα οι "Παντοτινές παρουσίες",της τηλεόρασης του "902",που θα μεταδοθούν σήμερα στις 20.00.Το αφιέρωμα της εκπομπής στον αξέχαστο ηθοποιό, που με την παρουσία του και τις ερμηνείες του σημάδεψε και άφησε εποχή στο ελληνικό θέατρο, θα ανατρέξει στη ζωή του και στην καλλιτεχνική του πορεία και δημιουργία. Θα ξαναζωντανέψει μέσα από κινηματογραφικές ταινίες, στις οποίες πρωταγωνίστησε και από μαρτυρίες και μνήμες ανθρώπων που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του. Μεταξύ αυτών θα είναι η Αννα Φόνσου και η Μάρω Κοντού.

Απόψε, επίσης, στις 21.30 ας ακολουθήσουμε τις "Μουσικές διαδρομές" του "902", για να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα από τη μουσική σκηνή "ΑΘΗΝΑ" και από την "Πανσέληνο". Στην "Πανσέληνο" συντροφιά θα μας κρατήσουν ο Παντελής Θαλασσινός και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.

"Εντός πεδιάς",είναι ο τίτλος της αθλητικής εκπομπής, που από σήμερα και κάθε Σάββατο από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι,θα μεταδίδεται από τον "902". Μια εκπομπή, με τα παρασκήνια του αθλητισμού, με αποκλειστικότητες και με αθλήματα που δε βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας. Την εκπομπή επιμελούνται και παρουσιάζουν ο Δ. Μαχαίρας και ο Θ. Λαζαρίδης.

Ενδιαφέρουσες, όμως, είναι και οι εκπομπές που θα μεταδοθούν αύριο και μεθαύριο από την τηλεόραση του "902". Φιλοξενούμενος αύριο Κυριακή στις 20.00 στην εκπομπή "Φωτεινή επιγραφή" είναι ο συνθέτης Σάκης Τσιλίκης. Τη Δευτέρα στις 18.05 καλεσμένη στην εκπομπή "Στον Ενικό",είναι η μεγάλη κυρία του κινηματογράφου Τασσώ Καββαδία.Με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, θα μας μιλήσει για τη ζωή της και για τον κινηματογράφο του χτες και του σήμερα.

Τη Δευτέρα στις 19.00 θα βγει ένα ακόμη "τεύχος" του τηλεπεριοδικό "Εναλλάξ",με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα. Στην πρώτη "σελίδα" το λόγο έχει ο σκηνοθέτης Βασίλης Γεωργιάδης,γνωστός από τις δημιουργίες του που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, όπως "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται", "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο" και τα "Κόκκινα φανάρια". Μιλά για το χτες και το σήμερα του ελληνικού κινηματογράφου. Στη συνέχεια θα έχουμε μια περιήγηση στο Μουσείο Παλαιοντολογίας. Ο Βασίλης Κολοβός θα μιλήσει για το παιδικό βιβλίο, ενώ στη συνέχεια ο ποιητής και ζωγράφος Σταύρος Κοτσιρέας,απαγγέλλει ποιήματά του και παρουσιάζει πίνακές του. Γυρίζοντας σελίδα θα βρεθούμε στο χώρο παιχνιδιού του Δήμου Ρέντη, εκεί που "παίζουν" παιδιά μέχρι και 15 ετών. Θα μεταδοθούν, επίσης, λαϊκά τραγούδια από το καφενείο "Η ωραία Ελένη", ενώ φοιτητές θα μιλήσουν για τα προβλήματά τους. Το "Εναλλάξ" θα κλείσει με μουσική του Μπετόβεν του Σοπέν και του Μάνου Χατζιδάκι, που θα παίξει στο πιάνο ο πιανίστας Γιώργος Φιλαδελφέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ