Σάββατο 27 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η περιπέτεια και το τσακάλι

Ενα πολιτικό θρίλερ του 1973 παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον απόψε. Στις 23.45 θα παρουσιαστεί από το STAR "Η ώρα του τσακαλιού" του Φρεντ Τσίνεμαν, που όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες σημείωσε τεράστια επιτυχία. Το "τσακάλι" είναι ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ένας δολοφόνος μοναχικός, μεθοδικός, αδίστακτος, ασυγκίνητος, ένας δολοφόνος που στο ενεργητικό του έχει πολλές "επιτυχίες". Μια μέρα "κάποιοι", τού αναθέτουν την πιο δύσκολη αποστολή: να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Ντε Γκολ. Δέχεται. Με μεγάλη μυστικότητα και άνεση βγάζει πλαστά έγγραφα και διαβατήρια, μεταμφιέζεται, προμηθεύεται το φονικό όπλο και φθάνει στη Γαλλία. Παίζουν οι: Εντουαρντ Φοξ, Τέρενς Αλεξάντερ.

Από το SEVEN X στις 21.00 "Γενικός επιθεωρητής" του Χένρι Κόστερ.

Πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία βασισμένη στο αριστουργηματικό έργο του Γκόγκολ με τον Ντάνι Κέι σ' έναν από τους καλύτερους ρόλους της καριέρας του. Σε μια διεφθαρμένη κωμόπολη της Ρωσίας που βρίσκεται πολύ μακριά από την κεντρική διοίκηση, ξαφνικά έρχεται μια δυσάρεστη είδηση. Ενας γενικός επιθεωρητής θα φθάσει από τη Μόσχα για να κάνει έρευνα στα ταμεία τους, έπειτα από καταγγελία. Εκείνη τη στιγμή, ένας αφελής αμόρφωτος και καλόκαρδος νέος άνδρας, που εντελώς τυχαία περνά από την πόλη φέρνει τα πάνω - κάτω. Οι επίσημοι κάνουν λάθος, νομίζουν ότι είναι αυτός ο "εκλαμπρότατος" από την πρωτεύουσα, που με φόβο περιμένουν και τότε αρχίζει το πανηγύρι.

Από το SEVEN X στις 23.30 "Η περιπέτεια" του Μικελάντζελο Αντονιόνι.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία της τριλογίας της αλλοτρίωσης που επικεντρώνεται σε γυναίκες αδύναμες και ανασφαλείς. Κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας, ένα κορίτσι εγκαταλείπει τον εραστή της και τη φίλη της και εξαφανίζεται σ' ένα ερημικό νησί. Με τους Μόνικα Βίτι, Γκαμπριέλε Φερτσέτι, Λέα Μασάρι, Ντομινίκ Μπλανσάρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ