Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πότε χρειάζεται φορολογική ενημερότητα

Οδηγίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας για χρέη και φορολογικές υποχρεώσεις προς το δημόσιο, περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο που απέστειλε στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο η προσκόμιση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας είναι υποχρεωτική:

  • Για την είσπραξη χρημάτων ή την εξόφληση τίτλων πληρωμής ακαθάριστου ποσού άνω των 300.000 δρχ. (αντί 200.000 δρχ. που είναι σήμερα) από δημόσιους υπολόγους, δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες (ΔΟΥ), τελωνεία, δήμους, κοινότητες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, δημόσιες, δημοτικές και κοινοτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις ή οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
  • Για τη σύναψη και ανανέωση συμβάσεων δανείων, πιστώσεων και χρηματοδοτήσεων γενικά με τις αναγνωρισμένες στην Ελλάδα τράπεζες και λοιπά πιστωτικά ιδρύματα, εφόσον τα ποσά των συμβάσεων αυτών υπερβαίνουν το 1.500.000 δρχ. (αντί πάνω από 500.000 δρχ. που είναι σήμερα).
  • Για τη μεταβίβαση ακινήτων λόγω αγοραπωλησίας τόσο από τον πωλητή, όσο και από τον αγοραστή, καθώς και για τη μεταβίβαση λόγω γονικής παροχής ή δωρεάς από τον παρέχοντα τη γονική παροχή ή δωρεά.
  • Για τη σύσταση εμπράγματων δικαιωμάτων επί ακινήτων από τον παρέχοντα το εμπράγματο δικαίωμα.
  • Για την αγορά καινούριου αυτοκινήτου οποιασδήποτε κατηγορίας, ή μοτοσικλέτας από τον αγοραστή.
  • Για τη μεταβίβαση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών τόσο από τον πωλητή όσο και από τον αγοραστή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ