Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Αξιώνουν καταστρατήγηση του ΠΔ 84/84

Την αξίωσή του για την ταχύτερη καταστρατήγηση του ΠΔ 84/84 που απαγόρευε τη δημιουργία και επέκταση βιομηχανιών στο λεκανοπέδιο της Αττικής και την οποία ούτως ή άλλως έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση, επαναδιατυπώνει με επιστολή του στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου ο Σύνδεσμος Εμπορικών Επιχειρήσεων Τροφίμων Ελλάδας (ΣΕΕΤΕ). Με την επιστολή του στη νέα ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ο ΣΕΕΤΕ (στην ουσία αποτελεί παρακλάδι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας - ΣΕΣΜΕ),:

  • Επαναφέρει το αίτημα και των δύο Συνδέσμων - να τους επιτραπεί δηλαδή η δημιουργία και λειτουργία ψυκτικών χώρων κατά παράβαση του σχετικού ΠΔ - επισημαίνοντας πως υπάρχει σχετική δέσμευση της μέχρι πρότινος πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να ικανοποιήσει την αξίωσή τους.
  • Ζητάει να έχει συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία, από την οποία επιπλέον ζητά στην περίπτωση που καθυστερήσει η τροποποίηση του ΠΔ 84/84 για την οποία έχει συσταθεί ειδική επιτροπή, να κατατεθεί ειδική τροπολογία στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή με την οποία θα ικανοποιούνται οι αξιώσεις τους.

Με δεδομένο δε, το γεγονός ότι πρόσφατα ο ΣΕΣΜΕ για να φανεί πιο... πειστικός επικαλούνταν τις "συμφωνίες κυρίων" για τη συγκράτηση των τιμών, δεν αποκλείεται ενόψει των επαφών που ξεκινάει ο Ε. Βενιζέλος από σήμερα με εκπροσώπους του εμπορίου για το θέμα των τιμών, να χρησιμοποιηθεί και πάλι σαν μέσο εκβιασμού από τους επιχειρηματίες το ΠΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ