Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μια από τα ίδια...

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι "τίποτα δεν ανακόπτει την πολιτική που έχει δρομολογηθεί"

"Τίποτα δεν ανακόπτει την πολιτική που έχει δρομολογηθεί" στην τουριστική πολιτική της κυβέρνησης, διαβεβαίωσε χτες ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Ε. Βενιζέλος,ξεκαθαρίζοντας έτσι πως η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του ΕΟΤ θα συνεχιστεί, όπως την έχει χαράξει η κυβέρνηση και εφάρμοζε η προκάτοχός του, Β. Παπανδρέου. Οσον αφορά το αν η υπόθεση Οτσαλάν και η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα, θα επηρεάσουν αρνητικά την τουριστική κίνηση, ο υπουργός δεν έδειξε ιδιαίτερη ανησυχία. "Καμία ένδειξη μεταβολής της στάσης των τουριστών δεν υπάρχει από τα τουριστικά γραφεία" είπε και χαρακτήρισε "θετική" τη στάση τόσο των ΗΠΑ (όπως εκφράστηκε με τη δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ) όσο και των εταίρων στην ΕΕ (όπως εκφράστηκε στη σύνοδο των σοσιαλιστικών κομμάτων και στην άτυπη συνάντηση κορυφής).

Στη συνέντευξη - που δόθηκε αμέσως μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των οργανώσεων των επαγγελματιών του χώρου - ο υπουργός Ανάπτυξης κατέστησε σαφές ότι θα ακολουθηθεί στο ακέραιο και από το νέο πολιτικό προϊστάμενο του ΕΟΤ η προδιαγεγραμμένη πολιτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι εξέφρασε την πρόθεσή του να φροντίσει για την "αποτελεσματική" λειτουργία των δύο ΑΕ που συστάθηκαν πρόσφατα, εκείνης που έχει αναλάβει το ξεπούλημα της περιουσίας του ΕΟΤ και της ΑΕ για το Φεστιβάλ.

Την ίδια στιγμή, πάντως, φαίνεται ότι οι αντιδράσεις των εργαζομένων στα σχέδια μετατροπής του ΕΟΤ από ΝΠΔΔ σε ΑΕ έπιασαν - προς το παρόν - τόπο. Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός υποστήριξε ότι η προώθηση του σχετικού ΠΔ δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές του, συμπλήρωσε, όμως, ότι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού θα προχωρήσει. Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι κάποιοι σχολιάζοντας το γεγονός έκαναν λόγο για απροθυμία του υπουργού να ανοίξει μέτωπο με τους υπαλλήλους του ΕΟΤ στην παρούσα φάση.

Ανακοινώνοντας τα άμεσα σχέδιά του ο υπουργός εστίασε στη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, με έμφαση στον εσωτερικό τουρισμό και την κατανομή του Γ' ΚΠΣ στο σκέλος που αφορά στον τουρισμό. Σε προσεχή σύσκεψη θα συζητηθεί το θέμα των χρεών των ξενοδόχων, καθώς και η τύχη του "Πόρτο Καρράς". Ο Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσε την παραχώρηση στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης, κατά χρήση, όλης της έκτασης του ΕΟΤ στο Φανάρι Κομοτηνής με τη μονάδα αυτεπιστασίας της ακτής και του κάμπινγκ Φαναρίου, και την απόφαση να αποδοθούν τα ξενοδοχεία "Ξένιος Ζευς", ΣΠΑΠ και "Ξενία Ολυμπίας" στο υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση υπηρεσιών και κυρίως, όπως είπε, για την πολιτιστική Ολυμπιάδα, το Ιδρυμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, καθώς και για επιτροπές και άλλες δραστηριότητες που συνδέονται με την προετοιμασία των αγώνων του 2004. Δε διευκρινίστηκε, ωστόσο, ποια θα είναι η τύχη των τριών ξενοδοχείων του ΕΟΤ στη συνέχεια.

Με άλλη απόφαση παραχωρούνται στο υπουργείο Πολιτισμού το "Ξενία Επιδαύρου", που βρίσκεται μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε θέση «μάχης» η ΕΤΑ ΑΕ(2006-03-29 00:00:00.0)
«Γη και ύδωρ» στο πολυεθνικό κεφάλαιο(2001-01-17 00:00:00.0)
Εξ ολοκλήρου στους ιδιώτες την παραδίδει η κυβέρνηση(2000-08-31 00:00:00.0)
"Στον αέρα" οι θέσεις και εργασιακά δικαιώματα(1999-01-28 00:00:00.0)
Στις πολυεθνικές και ο τουρισμός(1998-08-05 00:00:00.0)
Εκσυγχρονισμός ...αφρικανικού τύπου(1996-11-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ