Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ταξίδι" στους πολιτισμούς

Ενα από τα δημοφιλέστερα έργα της Βιρτζίνια Γουλφ,που έγινε κινηματογραφική ταινία και θεατρικό έργο, παρουσιάζει από χτες, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο θίασος "Φάσμα" του Αντώνη Αντύπα,στη Νέα Σκηνή του "Απλού Θεάτρου".Πρόκειται για το έργο "Ορλάντο",σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη,μετάφραση Θανάση Χατζόπουλου,σκηνικά Ασης Δημητροπούλου,κοστούμια Ρούλας Πατεράκη - Ασης Δημητροπούλου,μουσική This Fluid,χορογραφίες Πέρσας Σταματοπούλου.Ερμηνεύει η Μάνια Παπαδημητρίου.

Η ζωή του Ορλάντο, στις ποικίλες κι ενδιαφέρουσες μεταμορφώσεις του, απλώνεται στο διάστημα τρεισήμισι αιώνων. Πρόκειται για ένα νεαρό ευγενή, που, σύμφωνα με το "μύθο" του έργου, σε μια από τις περιπλανήσεις του βρίσκεται στην Ανατολή και μέσα από μυστηριακές καταστάσεις μεταμορφώνεται σε γυναίκα. Οταν επιστρέφει στην πατρίδα του, βιώνοντας πλέον τον 20ό αιώνα, αφηγείται τα παράξενα που έφερε σ' αυτόν η περιδιάβασή του σε χρόνο και τόπο. Μέσα από το "ταξίδι" του Ορλάντο στο χρόνο, επιχειρείται ένα ταξίδι στο μεταλλασσόμενο τοπίο των πολιτισμών, αλλά και μια βαθιά ανθρώπινη ενδοσκόπηση. Παράλληλα, με όχημα τη ζωή του Ορλάντο, παρακολουθούμε τις μεγάλες αλλαγές στον ανθρώπινο βίο από το 1560 μέχρι το 1928.

  • Από 5 - 22 Μαρτίου, στο "Φούρνο",η εταιρία θεάματος "Δαμάσκηνο" παρουσιάζει τα μονόπρακτα "Σβήσε μου το γέλιο" του Ακη Δήμου και "Εχει όνομα αυτή η γυναίκα;" της Τερέζα Ρέμπεκ,με γενικό τίτλο "Νύχτες Ι. Χ. ",σε σκηνοθεσία Αντώνη Μουτσάκη,σκηνικά - κοστούμια Στέλλας Ρότσιου,μουσική Νίκου Παραστατίδη.Το δεύτερο μονόπρακτο μετέφρασε η Κατερίνα Χριστοδούλου.Στο πρώτο παίζουν: Δημήτρης Στρατάκης και Ελένη Κεχαγιόγλου,στο δεύτερο: Ελένη Κεχαγιόγλου, Μαγδαληνή Γαβαλάκη, Δημήτρης Στρατάκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ