Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαραζώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι

Ολο και πιο ασφυκτικά προβλήματα αντιμετωπίζει το μαζικό πολιτιστικό κίνημα, μετά τη συνειδητή κυβερνητική επιλογή να αποκλειστούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι και από τον προϋπολογισμό του ΥΠΠΟ και από των δήμων και από άλλους πόρους, αλλά όχι και οι "πολιτιστικοί" φορείς της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας", στους οποίους διανέμονται τεράστια και χωρίς έλεγχο για τη χρήση τους κρατικά κονδύλια.

Απόδειξη, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα των πολιτιστικών - λαογραφικών συλλόγων της Νάουσας,στα οποία αναφέρονται οι βουλευτές του ΚΚΕΜαρία Μπόσκου και Σταύρος Παναγιώτου,με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

Συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν ότι "το γεγονός αυτό είχε αντίκτυπο στις εκδηλώσεις κατά τις μέρες της Αποκριάς,όπου σύμφωνα με το έθιμο οι σύλλογοι χορεύουν στους δρόμους της πόλης".

"Η αδυναμία των συλλόγων να πληρώσουν τους οργανοπαίκτες, μετά την πρωτοφανή άρνηση του Δήμου Νάουσας να καλύψει το σύνολο των εξόδων, ανάγκασε κάποιους από τους συλλόγους να μη συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, ενώ άλλους να ζητήσουν την οικονομική ενίσχυση από τα μέλη τους (χορευτές, γονείς κλπ.)".

"Οι συνέπειες από τη λειψή χρηματοδότηση και την αδιαφορία της κυβέρνησης για την τύχη των συλλόγων αυτών είναι τεράστιες: Εξωθούνται οι σύλλογοι στην ανεύρεση "χορηγών", δυσκολεύονται να συνεχίσουν τη λειτουργία τους που σαν σκοπό έχει τη διατήρηση των εθίμων, αποθαρρύνονται οι νέοι να συμμετέχουν σ' αυτούς τους συλλόγους".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς "τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για τη χρηματοδότηση αυτών των συλλόγων, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους στο μέλλον, αλλά και για να καλύψουν τα έξοδα των φετινών δραστηριοτήτων;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ