Τετάρτη 3 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολιτιστική παρέμβαση

Στο 2ο Δίμηνο Πολιτιστικής Παρέμβασης, που διοργανώνουν το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ και το Πολιτιστικό Τμήμα του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρεται σήμερα στην εκπομπή "Εναλλάξ", ο Σταύρος Παπαθανασίου,υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ. Οι εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 13 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 4 Απριλίου, πραγματοποιούνται δε στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ με τις εκδηλώσεις του διμήνου, επιχειρούν ν' ανοίξουν δρόμους προβληματισμού σε σχέση με το ρόλο, που μπορεί να παίξει σήμερα το καλλιτεχνικό έργο. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο ενότητες. Η μία περιλαμβάνει πολυθεματικές εκδηλώσεις για παιδιά, όπως κουκλοθέατρο, καραγκιόζη, κινούμενα σχέδια, και παιδικό θέατρο, ενώ η άλλη στοχεύει στην προβολή και ανάδειξη έργων, νέων κυρίως, καλλιτεχνών.

Το σημερινό τηλεπεριοδικό του "902", περιλαμβάνει, όμως και άλλα ενδιαφέροντα θέματα, όπως την έκθεση φωτογραφίας του Τάσου Σχοίζα,την παρουσίαση της τέχνης της κεραμικής - αγγειοπλαστικής, καθώς και μια περιήγηση στην γκαλερί Ψυχάρη.Στο θεατρικό μέρος του "Εναλλάξ", θα μεταδοθούν αποσπάσματα από το έργο του Βασίλη Ζιώγα "Το μποζό",που έχει ανέβει στη σκηνή του "Πειραματικού Θεάτρου της Πόλης Μαριέττα Ριάλδη".

Στη συνέχεια η κάμερα της εκπομπής θα βρεθεί στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Σχολή και αμέσως μετά στην Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστών Ελλάδας. Το "Εναλλάξ" θα κλείσει με όμορφα ισπανικά τραγούδια από τη Μάρτα. ("902" 19.00)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ