Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Κοινή αντίσταση για την αποτροπή της νέας στρατηγικής του ΝΑΤΟ

Συνάντηση με το Γιουγκοσλάβο πρέσβη και ενημέρωση είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

H ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,συναντήθηκε χτες στα Γραφεία του Κόμματος στον Περισσό, με τον Ντραγκομίε Βούτσιεβιτς,πρεσβευτή της Ομόσπονδης Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας στην Αθήνα.

Στη διάρκεια των συνομιλιών ο Γιουγκοσλάβος πρέσβης ενημέρωσε για τις θέσεις της χώρας του, σχετικά με την κρίση στο Κόσσοβο, όπως και για τις συνομιλίες στο Ραμπουγέ. Χαρακτηριστικά σημείωσε, ότι για τη χώρα του η κρίση αυτή είναι μια εσωτερική υπόθεση και ότι σε καμιά περίπτωση η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας δεν μπορεί να δεχτεί την παρουσία του ΝΑΤΟ ή άλλων στρατευμάτων στο έδαφός της, γιατί αυτό θα ισοδυναμούσε με ξένη κατοχή. Ευχαρίστησε, επίσης, για τις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού ενάντια σε κάθε στρατιωτική επέμβαση στη χώρα του.

Η Αλέκα Παπαρήγα ενημέρωσε για τις θέσεις του ΚΚΕ και υπογράμμισε την αντίθεση του Κόμματος στην εξελισσόμενη ΝΑΤΟική παρέμβαση και στη μετατροπή της χώρας μας σε προχωρημένο προγεφύρωμα ενάντια στο γιουγκοσλαβικό, αλλά και τους άλλους λαούς των Βαλκανίων. Σημείωσε την ανάγκη κοινής αντίστασης για την αποτροπή της νέας στρατηγικής του ΝΑΤΟ και του ολομέτωπου ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων για ζώνες επιρροής, με θύματα τους λαούς της περιοχής. Σημείωσε ακόμα ότι το πρόβλημα δεν είναι απλώς η αποτροπή στρατιωτικών λύσεων, αλλά και η όποια πολιτική λύση πρέπει να αποτρέπει κάθε αποσχιστικό ενδεχόμενο, να διασφαλίζει την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας, τα δικαιώματα όλων των μειονοτήτων στο Κόσσοβο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ