Πέμπτη 11 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Ταυτότητα" συνεργασίας

Στη συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών με την ΕΤ - 1 αναφέρθηκαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Δημόπουλος και ο γενικός διευθυντής της ΕΤ - 1 Κωνσταντίνος Αλαβάνος.Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι και η νέα σειρά ντοκιμαντέρ "Την ταυτότητά σας παρακαλώ",που θα αρχίσει να προβάλλεται από την ΕΤ - 1 στις 14 Μαρτίου. Ο Κ. Δημόπουλος στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο, αλλά και στις ευρύτερες δραστηριότητες που έχει αναπτύξει. Εκρινε τη συνεργασία με την ΕΤ-1 σκόπιμη, αφού όπως είπε το Πανεπιστήμιο δεν οφείλει, όχι μόνο να δίνει εξειδικευμένες γνώσεις στους φοιτητές, αλλά να έχει τις "κεραίες του ανοιχτές" και να δίνει μια ευρύτερη παιδεία στους Ελληνες πολίτες.

Η συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την ΕΡΤ έχει ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια, με εκδηλώσεις στο χώρο του παλιού πανεπιστημίου και με την παρουσίαση θεατρικών έργων. "Τιμητική" χαρακτήρισε ο Κ. Αλαβάνος τη συνεργασία της ΕΤ-1 με το πανεπιστήμιο, ενώ αναφερόμενος στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ, υπογράμμισε ότι στόχος είναι να παρουσιαστεί στο κοινό η "άλλη Ελλάδα", μια Ελλάδα που δημιουργεί. Το σημείο αυτό το έφερε σε αντιδιαστολή με τα προγράμματα των καναλιών, λέγοντας ότι κινδυνεύουμε να "γίνουμε θύματα μιας καλλιεργούμενης απαισιοδοξίας".

Η σειρά "Την ταυτότητά σας παρακαλώ", περιλαμβάνει 10 αυτοτελείς συζητήσεις με παρουσιαστή τον καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη και συνομιλητές καθηγητές πανεπιστημίου. Διττός είναι ο στόχος της εκπομπής, όπως είπε χτες ο Θ. Πελεγρίνης, αφού σκοπός της είναι να παρουσιάσει θέματα της επικαιρότητας, όπως για παράδειγμα, γλώσσα, θρησκεία, οικονομία και παράλληλα ν' αναδείξει τις προσωπικότητες που παρουσιάζονται μέσα από τη σειρά. Τα πρόσωπα που επελέγησαν για τον πρώτο κύκλο της σειράς ντοκιμαντέρ είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου καθηγητής της Ιατρικής Κ. Δημόπουλος, οι καθηγητές Πανεπιστημίου Κώστας Μπέης, Πέτρος Γέμτος, Κώστας Στεφανής, Γιώργος Μπαμπινιώτης, Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Σπύρος Τρωιανός, Γιώργος Παπαδημητρίου και Λούκα Κατσέλη. Στην πρώτη εκπομπή ο Θ. Πελεγρίνης συζητά με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ